Vikten av att definiera framgång i kungarikestermer – Friska ledare

0
Vikten av att definiera framgång i kungarikestermer – Friska ledare

Detta är det fjärde av sju blogginlägg som är utdrag ur min bok, Steward Leader Meditationer. Det är min innerliga bön att den här boken med bibeltexter, meditationer, handlingssteg och enkla böner ska välsigna ledare på deras resa mot rikets trofasthet och effektivitet.

Del 1 – Kära ledare: Sälj allt – verkligen!
Del 2 – Ledare: Vad fruktar du idag?
Del 3 – Den avgörande skillnaden mellan att producera och bära frukt
Del 5 – Vem är du?
Del 6 – Vad det innebär att vara en ledare utan rykte
Del 7 – En värld i krig – Är du beredd att leda?

Må du bli välsignad av dessa texter, tankar och böner.

Då sade han till dem: “Se upp! Var på din vakt mot all slags girighet; livet består inte av ett överflöd av ägodelar.” (Luk 12:15)

I mitt arbete som konsult för ideella organisationer ställer jag en fråga för att starta nästan varje konsultation. “Hur mäter du framgång?” Jag har funnit att denna fråga mer än någon annan hjälper till att definiera en organisations uppdrag, värderingar och motiv. Samma sak gäller för oss som ledare. Var och en av oss bär med oss ​​en definition av framgång för vårt liv och vårt ledarskap. Den definitionen påverkar våra attityder, våra handlingar och varje beslut vi fattar.

Chuck Colson, grundaren av Prison Fellowship, hade en plakett på sitt skrivbord under de flesta år som han drev ministeriet. Det stod “Inte framgång utan trofasthet.” Det var en daglig påminnelse för honom om att framgången i Guds rike var radikalt annorlunda än världens. Faktum är att själva idén om framgång måste ersättas av en radikalt ny idé, uppmaningen till absolut trohet för Jesu Kristi efterföljare. Den stora utmaningen för oss som ledare är att så ofta kommer trofasthet som en efterföljare till Jesus Kristus att resultera i saker som absolut strider mot världens definition av ledarskapsframgång. Skriften lovar absolut detta. Det säger oss att i Guds rike lever vi genom att dö, ta emot genom att ge, leda genom att tjäna, bli först genom att vara sist och upphöjda genom ödmjukhet.

Det är dock ännu mer radikalt än så.

Framgång definierad i kungarikestermer kan kokas ner till denna enkla definition: ett liv som levs dagligen i en intim relation med Gud genom Jesus Kristus, i den Helige Andes kraft.

Det är i denna intimitet som våra hjärtan förändras och våra liv förvandlas, och trofasthet blir vår drivande motivation för hela livet.

Utan denna intimitet ser vi förfalskade definitioner av framgång som ledare. Vår kultur skriker åt oss att framgång har att göra med hur snabbt vi växer vår organisation, hur mycket pengar vi kan samla in eller tjäna, mängden makt vi har och det rykte vi odlar. Dessa avvikande definitioner sipprar in i Guds rike och lurar ledare som försöker väva in dem i sitt arbete. Men de är antitetiska mot korsets väg.

Är du villig att omfamna kungarikets värderingar i en sådan utsträckning att du kommer att mäta framgången för ditt ledarskap enbart och helt i termer av din trofasthet som en efterföljare till Jesus som är född ur en intim relation med Gud? När Jesus förkunnar i Johannes 10: “Jag har kommit för att ni ska ha liv och överflöd”, syftar han på detta liv i trofasthet. Det är en ledares liv. Lever du det överflödiga livet som en förvaltarledare idag? Det börjar med en intim relation med Gud i Jesus Kristus och ett hjärta som längtar efter trofasthet som drivkraft för allt du tänker, säger och gör.

Skriv din egen en-till-två meningsdefinition för framgång. Tänk på den mentala bild som denna definition skapar; bilden du har av den idealiska platsen du vill vara i livet. Vi strävar alla mot en bild av ett liv som är bortom det vi lever idag. Hur väl överensstämmer det med definitionen av framgång som absolut trofasthet som förvaltare? Är du villig att identifiera de drivkrafter i ditt liv som inte överensstämmer med kungarikets värderingar? Be om var och en och be att Gud skulle förändra ditt hjärta när du växer djupare i din relation med honom. Låt det bli ditt hjärtas önskan.

Avsluta din tid med denna bön:

Nåde Herre, jag erkänner att jag har fokuserat min uppmärksamhet på att uppnå saker i det här livet som liknar världens definition av framgång. Det är så lätt för mig att önska ekonomisk trygghet, lysande rykte, popularitet, beröm och till och med makt i min ledarroll. Jag erkänner att jag har gått vilse när jag jagar de här sakerna. Jag upplever inte det överflödande liv som du lovade mig. Ta mig tillbaka till din närvaro och hjälp mig att hitta sann intimitet med dig. I din närvaro, ändra mitt hjärta, öppna mina ögon och ge mig en ny vision för mitt ledarskap. Ingjuta i mig en passion för trohet som kommer att överväldiga alla andra passioner i mitt liv. Jag vill följa Dig, och Dig ensam, av hela mitt hjärta. Kom, Helige Ande, och vägled mig till hela sanningen. Jag ger mig själv tillbaka till dig för detta ändamål i min Herre och Frälsare Jesu Kristi namn. Amen.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply