Vem stal min handduk? – Friska ledare

1
Vem stal min handduk?  – Friska ledare

Jag minns första gången det hände; det var en färgglad handduk – troligen synlig även en molnig dag från rymdstationen – men plötsligt kunde jag inte se den!

Jag visste precis var det hade varit! Vi hade gått rakt ut från den basen vi hade etablerat på stranden och ut i havet. Handduken hade legat mitt emot mig de första gångerna jag tittade bakåt medan jag lekte i vågorna. Jag var säker på att vi hade varit på samma ställe de senaste 15 minuterna och jag blev ganska orolig över att inte se min handduk där jag hade lämnat den.

Min första tanke var: “Vem stal min handduk?” Vi var också ute längre än jag mindes – alldeles för långt för att lyckas jaga en tjuv. Jag skannade stranden till höger om mig och sedan till vänster om mig. Ah! Där var handduken! Det var drygt 20 meter nerför strandlinjen. Handduken hade inte rört sig – men det hade jag verkligen!

Denna förlust av en handduk var min första erfarenhet av kraften från subtila strömmar. Sakta hade jag drivit, ovetande, längre ut och uppför strandlinjen. Efter den insikten kom jag på mig själv att ändra min position och hålla mycket bättre koll på min plats. Jag och de med mig flyttade tillbaka och ställde upp med var vi hade börjat.

Handduken var inte längre bara en ägodel jag inte ville förlora, utan nu också en orienteringspunkt. I det här mötet var jag inte i verklig fara, men om jag inte hade tagit den där kontrollen av stranden, hade jag kanske hamnat med en mycket lång promenad tillbaka på stranden. Tyvärr ser vi i livet och i Skriften att vissa inte letar efter sina handdukar tillräckligt snabbt, med katastrofala resultat. Inget behov av de inledande beskrivningarna av passagerna som följer.

Därför, kära vänner, eftersom ni har blivit varnade, var på er vakt så att ni inte rycks med av de laglösas villfarelse och faller från er säkra position. (2 Petrusbrevet 3:17)

Låt dig inte ryckas med av alla möjliga konstiga läror. Det är bra för våra hjärtan att stärkas av nåd, inte genom att äta ceremoniell mat, vilket inte är till någon nytta för dem som gör det. (Hebréerbrevet 13:9)

Vi måste därför ägna den största uppmärksamhet åt det vi har hört, så att vi inte glider iväg. (Hebréerna 2:1)

I varje fall, till skillnad från de som vandrar eller går bort från tron, är det inte avsikt av driftaren att föras bort, men den Följd att inte erkänna närvaron och effekterna av strömningar – och i slutändan förlora Kristus ur sikte och bli desorienterad från sund lära och Guds nåd som förde vår frälsning.

Det är inte drivarens avsikt att föras bort, utan konsekvensen av att inte känna igen närvaron och effekterna av strömmar.

Kontexten för vårt liv och ledarskap är full av många strömningar. Strömmar som inte är grundade i Kristus flyter omkring oss och drar och trycker på våra tankar och attityder. De starka strömmarna rymmer uppenbara faror, och vid den första ryckningen kan vi vara snabba att kämpa oss ur dem och varna andra. De subtila strömmarna tenderar att vara mycket farligare eftersom vi sannolikt inte är medvetna om att driva förrän vi är i trubbel, långt ifrån där vi började. Vår säkerhet, precis som varningen, finns också i instruktionerna i Skriften:

…att fästa våra ögon på Jesus, trons pionjär och fullkomnare. För den glädje som låg framför honom, uthärdade han korset och föraktade dess skam och satte sig på höger sida om Guds tron. Tänk på honom som utstod sådant motstånd från syndare, så att du inte tröttnar och tappar modet. (Hebréerna 12:2-3)

Titta noga på ditt liv och din lära. Håll ut i dem, för om du gör det kommer du att rädda både dig själv och dina åhörare. (1 Timoteus 4:1)

Men uppmuntra varandra dagligen, så länge som det kallas “Idag”, så att ingen av er kan bli förhärdad av syndens svek. (Hebréerna 13:3)

Vi kan inte undvika närvaron av strömmar, men för att avsluta bra måste vi vara medvetna och inte tröttna på att bekämpa dem, helt enkelt låta dem bära bort oss.

Istället måste vi anstränga oss för att inte tappa vår referenspunkt ur sikte – att göra motstånd, omrikta och påminna andra om att säkerhet ligger i att hålla ögonen fästa på Jesus.

Reflektion och handling:

  • Ta dig en lugn stund att tänka på: Vilka subtila strömmar flyter genom och runt ditt liv idag? Skriv ner tre eller fyra viktiga exempel.
  • Be Gud visa dig vart du har drivit som ett resultat.
  • Vad behöver du göra åt det han visar dig? Gör det!

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply