Varför det är viktigt att vara flexibel – Friska ledare

2
Varför det är viktigt att vara flexibel – Friska ledare

För ett tag sedan stötte min fru och jag på ett galet väder när vi var på väg till några möten i Kanada. När vi landade på Chicagos O’Hare flygplats för att göra vår anslutning, visste vi att vi var i trubbel helt enkelt genom att titta ut genom fönstret – det blåste snö, flyg ställdes in, folk stod i rad över hela flygplatsen. Vi fick snart reda på att även vårt flyg var inställt så vi gjorde snabbt arrangemang för att komma på ett annat flyg till en annan stad. Detta innebar några frenetiska telefonsamtal, några sprang genom flygplatsen, mycket väntan, och så småningom, efter ett par timmar sittande på ett flygplan, kom vi fram till vår alternativa destination i Kanada, och tack vare våra vänner kunde vi göra våra möten och ha en underbar helg och njut av Kanadas snö och skönhet.

Det var ett ögonblick i Chicago när min fru och jag tittade på varandra och bara ryckte på axlarna och sa: ”Det här är utom vår kontroll. Om vi ​​kommer ut, kommer vi ut. Vi kan inte få panik. Vi kan inte bli arga. Vi kan inte gnälla. Vi kan bara göra det vi kan. Vi kan inte kontrollera flygbolagen. Vi kan inte kontrollera vädret. Om vi ​​fastnar, fastnar vi.”

Några av de andra människorna på vårt plan och på flygplatsen höll inte med om vår “vara flexibel” hållning. De antog att de stackars flygbolagsanställda hade makten att stoppa snön och få flygen i rörelse!

Att vara flexibel är ett val. Ibland vill vi ha fullständig kontroll över alla situationer, och verkligheten är att vi inte kan vara det. Det finns saker utanför vår kontroll och vi måste ta ansvar för att göra det vi behöver göra eller vad vi har förbundit oss att göra, men ibland går saker helt enkelt inte som vi vill att de ska gå.

Att vara flexibel är ingen ursäkt för lathet.

Att vara flexibla låter oss bedöma vad som kommer mot oss, och det hjälper oss att fokusera på de saker vi kan kontrollera och att inte tappa det när saker kommer som vi inte kan kontrollera. Jag vill säga dig, de sakerna kommer att komma; det gör de alltid.

Här är några påminnelser till vara mer flexibel:

  1. Ha den stora bilden i åtanke.

Glöm inte vad det slutliga målet är. Fastna inte i de små sakerna. Du kan uppnå ditt mål, du kanske bara måste komma till det från ett annat perspektiv. Håll målet framför dig.

  1. Vet vilka resurser du har tillgängliga.

Ibland när vi tvingas byta riktning tittar vi bara på vad vi kan göra. Vet vilka som är i ditt team, vet vilka styrkor dina teammedlemmar tillför och var redo att ta in dem. Ibland i paniken försöker vi göra allt själva. Andra kan hjälpa till om du kan ta dem in i processen tidigt.

  1. Fastna inte i panik- eller rädslacykeln.

Ibland blir vi förlamade när paniken kommer. Håll ihop det. Gör allt du kan göra, och vid något tillfälle inse att det är allt du kan göra. Frys inte.

  1. Lär dig av processen.

Problem och kriser kommer. Lär dig av processen och du kommer att hantera den bättre varje gång. Skapa lite utrymme för att utvärdera, planera för och svara på kriser och situationer när de förändras. Du klarar dig bättre nästa gång.

Oh yeah … vårt bagage hann inte till Kanada, så vi var tvungna att anpassa oss. Det innebar lite tvätt, lite snabb shopping på flygbolagets bekostnad och lite flexibilitet. Vi kom hem med vår resväska, lite nya kläder och några fina minnen från vårt äventyr i helgen. Det var en fantastisk tid!

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply