Varför de inte sjunger på söndagen längre – Friska ledare

0
Varför de inte sjunger på söndagen längre – Friska ledare

När jag tittade runt i kyrkan i söndags märkte jag att majoriteten inte sjöng. Och de flesta som sjöng rörde knappt på läpparna. De enda röster jag faktiskt hörde var de på scenen med mikrofoner.

Så har det varit i flera år nu – i stora som små kyrkor. Det som förr var församlingssång har blivit församlingsstirrande.

Till och med när chipperens “gudstjänstledare” i samtida kyrkor stiger på scenen och förutsägbart uppmanar alla att “stå och dyrka”, lyder folket följsamt ställningsbefallningen, men sedan förvandlas de till stumma skyltdockor.

Vad ligger bakom detta fenomen? Vad hände med de svunna ljuden av helgedomar som svämmade över av brinnande, harmoniserande röster från kyrkbänkarna, som sjöng med en passion som kunde höras nere på gatan? Jag misstänker att det är ett antal olyckliga faktorer.

Åskådaruppställning. I allt högre grad har kyrkan byggt upp gudstjänsten som ett åskådarevenemang. Alla förväntar sig att folket på scenen ska uppträda medan bänksittarna uppfyller förväntningarna hos alla bra publik – lägg in, var stilla, var tyst, ifrågasätt inte, bidra inte (förutom till offertallriken) och titta på strålkastade musiker levererar sina väl inövade konserter.

Professionalism. Det verkar vara ytterst viktigt att kyrkomusiken är mer professionell än deltagande. Människorna i bänkarna vet att de bleknar i jämförelse med de höga rösterna vid mikrofonerna. Kvalitet dyrkas. Så tillbedjarna undviker att smutskasta kvaliteten med sitt grova krångel. Det är bättre att bara fejka det med lite läppsynkronisering.

Skrälla. Musikernas volym skruvas upp så högt att församlingarna inte kan höra sina egna röster, eller rösterna från omgivningen, även om de skulle sjunga. Så de sjunger inte. Vad skulle det tillföra? Det överväldigande, förstärkta ljudet brusar från stora högtalare, och utplånar alla möjligheter till ljudet av robust församlingssång.

Musikval. Ibland avstår folk från att sjunga för att låtarna är obekanta, svåra att sjunga eller bara cheesy. Ibland väljer gudstjänstledare en sång som kanske tematiskt knyter an till dagens predikans ämne, men den går inte att sjunga. Ibland väljer gudstjänstledare lata sånger skrivna av deras favoritlåtskrivare – de själva.

Jag medger. Jag har anslutit mig till majoriteten. Jag har slutat sjunga. Jag är inte glad över det. Jag vet att jag borde övervinna dessa barriärer och bara prisa Herren med mina mycket oprofessionella vokaliseringar. Men jag längtar efter en miljö som frammanar min riktiga hjärtliga röstdeltagande.

Denna artikel publicerades ursprungligen på HolySoup.com

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply