Varför är lärjungaskap viktigt? – Video – Friska ledare

1
Varför är lärjungaskap viktigt?  – Video – Friska ledare

I den här videon säger Propaganda, “Lärjunga och lärjungaskap är viktigt i grunden för att Jesus sa åt oss att göra det. Jag menar att det är det korta svaret: för han sa att han skulle göra det. Men jag tror att det långa svaret är att verkligheten är, hur vet du vad du egentligen ska göra…? Vem som helst kan, om du är läskunnig, kan du öppna en bibel och läsa: ‘Okej, jag ska vara prästen i mitt hem. Jag ska vara bra i affärer…’ Ja, men på tisdag klockan 11:30, vad ska jag göra? Men modellen för vilken det verkar som om Gud bara förstår människor och verkligheten är, vi behöver se någon göra det. Någon som kommer och går längs med dig och säger “hej älskling, så här gör du.”

Jag tänker på bara de enklaste exemplen på som, du vet att jag växte upp i Los Angeles och jag var ung nog att se gymnasiepojkarna börja hela skateboardscenen, du vet, hundstadsgrejer. Jag bodde tillräckligt nära det området för att se den här kulturen startas. Samtidigt växte jag upp med många graffitikonstnärer, b boys och sånt, och hur man lär sig hur man ollie var en av åttondeklassarna, du gick ut på trottoarkanten och han sa: ‘Titta här är hur du gör. Nej, gör dina fötter så. Det är så man gör.’ Och du var en del av besättningen, eftersom du var en del av besättningen. Och eftersom du var en del av oss, ska jag visa dig hur du gör det här. Med min familj, som att jag inte behövde prova att vara mina föräldrars barn. Det blev inga auditions för det. Nej, du är redan mitt barn, nu ska jag visa dig vad det innebär att vara en del av den här familjen. Vi diskar vid den här tiden. Vi respekterar våra äldre. Det hände när vi levde. Jag tror att det är samma sak med Kristi kropp. Du är här för att Kristus förde in dig, låt mig nu visa dig hur man lever det.”

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply