Vad jag önskar att jag hade vetat för 20 år sedan som pastor – Friska ledare

0
Vad jag önskar att jag hade vetat för 20 år sedan som pastor – Friska ledare

Jag har varit i yrkestjänst i över 38 år och mina ledarroller har inkluderat min roll som singelpastor, lärjungepastor, biträdande pastor, lärarpastor, kyrkoplanterare och huvudpastor. Även om jag har tagit två seminarieexamina och jag uppskattar det jag lärde mig i seminariet, har jag lärt mig många viktiga lektioner som seminariet aldrig lärde mig. Jag önskar att jag hade känt till dessa fem nyckellektioner när jag började tjänsten.

  1. Tystnad från ditt team betyder inte att de håller med dig.

Tidigt när jag ledde antingen personal-, styrelse- eller volontärmöten, försökte jag mycket hårt för att sälja idéer som jag var entusiastisk över. Jag skulle ofta presentera idén på ett sådant sätt att det hindrade ärlig input från teamet. Jag skulle entusiastiskt dela idén, fråga om det fanns några frågor, och när ingen kom antog jag att alla var överens. Jag lärde mig den hårda vägen att tystnad ofta inte betydde att de höll med min idé. Snarare var teamet helt enkelt ovilliga att dela sina bekymmer. Först senare skulle jag få reda på att idén inte var bra och saknade stöd. Mitt överlägsna “säljjobb” kvävde faktiskt feedback som jag behövde höra.

  1. Samarbete kommer att ta dig längre på vägen.

Denna insikt står som en nära kusin till nummer 1. Jag trodde en gång att för att bevisa min ledarskapsförmåga var jag tvungen att ta fram alla större ministerinitiativ och idéer. Om någon föreslog en idé, även om jag kanske såg ut att lyssna på dem, skulle jag mentalt ofta avfärda deras idé om den inte stämde överens med min. Varför? För det kom inte från mig. Jag har sedan dess lärt mig att om jag använder en samarbetsprocess för att bestämma vision och stora mål, får jag mer inflytande och gör i det långa loppet större framsteg.

  1. Du kan förmodligen inte överkommunicera.

De flesta människor i våra kyrkor ägnar inte de timmar vi gör åt att tänka på kyrkans tjänst. Eftersom vi spenderar så mycket mer tid på att tänka på dessa frågor, föll jag ofta i en undermedveten fälla och antog att om jag kände att jag överkommunicerade om något måste andra känna på samma sätt. Sedan dess har jag lärt mig att det är nästan omöjligt att överkommunicera frågor som vision, värderingar och kärnstrategier. Även om vi skapade banderoller, bokmärken och cool grafik för att kommunicera vår kyrkas aktuella tema (Enad men ändå unik), när jag bad vår kyrka i söndags att citera den enkla frasen, var det få som kunde upprepa den. Den upplevelsen påminde mig om att även om jag trodde att jag hade kommunicerat det effektivt, behövde jag ändå kommunicera det ännu mer.

  1. Andra speglar en ledares känslomässiga temperatur.

Termen för att spegla en annans svar kallas för känslomässig smitta. Lag “fångar” faktiskt det känslomässiga tillståndet hos sina ledare. Tidigt i tjänsten kände jag att jag hade ledarskapet rätt att bli arg, surra eller känslomässigt skära mig från andra om det inte gick bra. Det var äkta, eller det trodde jag. Även om det inte diskonteras betydelse, Jag har lärt mig att jag måste ha en positiv och hoppfull ton på kontoret varje dag. När jag upplever något smärtsamt och det är lämpligt att dela det, säg på ett personalmöte, skapar det förtroende genom att dela. Men om jag regelbundet tar in negativa känslor på kontoret sätter jag upp en ton som andra ofta fångar och speglar, även om den känslan kanske inte har något att göra med deras omständigheter. Sådana negativa känslor kan hindra ett teams effektivitet.

  1. Mindre är mer.

Jag kommer aldrig att glömma mitt första äldstemöte för nästan 30 år sedan. Jag hade startat en kyrka i Atlanta, GA-området och vi hade precis valt vår första äldstelista. Jag planerade agendan för det första mötet. Den var tre sidor lång. Jag skojar inte. Jag har faktiskt fortfarande minnesspår av att jag sprang igenom agendan i en rasande hastighet så att vi kunde bocka av alla punkter. Mötet blev en flopp. Jag har lärt mig det mindre är mer gäller inte bara mötesagendor utan också predikoförberedelser. Människor i allmänhet absorberar några nyckelidéer (eller idéer) mycket bättre än när vi använder den ökända brandslangsmetoden.

Vilka viktiga lärdomar i din tjänst önskar du att du hade fått veta när du började?

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply