Vad det innebär att vara en ledare utan rykte – Friska ledare

2
Vad det innebär att vara en ledare utan rykte – Friska ledare

Detta är det sjätte av sju blogginlägg som är utdrag ur bok, Steward Leader Meditationer. Det är min innerliga bön att den här boken med bibeltexter, meditationer, handlingssteg och enkla böner ska välsigna ledare på deras resa mot rikets trofasthet och effektivitet.

Del 1 – Kära ledare: Sälj allt – verkligen!
Del 2 – Ledare: Vad fruktar du idag?
Del 3 – Den avgörande skillnaden mellan att producera och bära frukt
Del 4 – Vikten av att definiera framgång i kungarikestermer
Del 5 – Vem är du?
Del 7 – En värld i krig – Är du beredd att leda?

Må du bli välsignad av dessa texter, tankar och böner.

Må detta sinne vara i er, som också fanns i Kristus Jesus, som, i Guds gestalt, inte ansåg att det var ett rov att vara lika med Gud, utan gjorde sig själv utan anseende genom att ta en tjänares gestalt och komma in. mäns likhet. Och efter att ha hittats som en människa, ödmjukade han sig och blev lydig till döden, ja till korsets död. (Filipperna 2:5–8, NKJV)

Jag älskar den nya King James-versionen av Filipperbrevet 2, särskilt frasen, “gjorde sig själv utan rykte.” Nu står det inte att Jesus gjorde sig själv ett dåligt rykte eller ett tveksamt rykte, utan helt enkelt “inget rykte.” Det vill säga, rykte, image, prestige, framträdande plats, makt och andra drag av ledarskap devalverades inte bara – de avfärdades medvetet. Rykte – dess odling, upphöjelse och skydd – var av ingen betydelse för Jesus i hans tjänst. Jesus blev en sådan man. Inte som standard eller av misstag utan av avsikt och design. Och det var bara i denna form som Han kunde tjäna, älska, ge, undervisa och, ja, leda.

Detta kan vara en utmaning för oss, för vi har kommit att tro att utvecklingen av ett gott rykte är en del av att leva ett heligt och etiskt liv. Men i det antagandet ligger en lömsk frestelse. Rykte och stolthet är så nära sammanlänkade att det är svårt för oss att tänka på det ena utan det andra. När vi är oroliga för vårt rykte kan vi inte låta bli att vara uppmärksamma på vad folk tycker om oss, känsliga för kritik och alltid på vår vakt för att skydda en felaktig uppfattning eller orättvis bedömning av vårt arbete och vår karaktär. Här är en ganska hård slutsats jag har kommit till: att bry sig för mycket om vårt rykte som ledare är absolut träldom. Vi kan tillbringa resten av våra liv med att springa runt och stödja vårt rykte, se till att ingen mår dåligt mot oss och försöka slå ner alla rykten eller dåliga rapporter. Och vi kan göra detta hela tiden och tro att det inte har något med vår stolthet att göra. Sådant är det bedrägeri som ligger till grund för denna idé om rykte.

När jag reflekterar över mitt liv har jag kommit att tro att att följa Jesus är en pågående, disciplinerad praxis att bli en person utan rykte och därmed att bli mer lik Kristus på detta unika sätt. I sina reflektioner om kristet ledarskap hänvisar Henri Nouwen till detta som att han motstår frestelsen att vara relevant. sa han in I Jesu namn“Jag är djupt övertygad om att framtidens kristna ledare är kallad att vara helt irrelevant och att stå i den här världen utan något att erbjuda än sitt eget sårbara jag.”

Det fanns en tid i mitt liv när jag skulle ha förkastat denna idé direkt. Nu tror jag att det är den grundläggande ståndpunkten för en Jesu Kristi lärjunge. Här är slutsatsen från denna meditation: Jag är inte skötaren av mitt eget rykte. När vi kan omfamna denna förståelse kommer tunga kedjor att falla från våra axlar. Vi är kallade att vara lydiga Jesu Kristi lärjungar, punkt. Det kan ge oss ett gott rykte, ett dåligt rykte eller inget rykte alls. Det är upp till Gud. Om vi ​​lydigt följer honom, älskar vår nästa, talar sanning i kärlek och förkunnar Guds kommande rike, då borde vårt rykte vara av liten betydelse för oss.

Leder du på ett sätt som säkerställer att ditt eget rykte bevaras? Är du villig att ge upp det helt för att följa Jesus oavsett vad det kostar?

Tänk tillbaka på en tid då ett orättvist rykte eller skevt perspektiv hotade ditt rykte. Hur mycket ansträngning och energi använde du för att försöka “rätta saker och ting”? Om du bara var känd som en person som skulle gå varthelst Gud leder och göra vad Gud än ber om, skulle det vara tillräckligt för dig? Om så är fallet, nämn det första du måste göra för att överlämna ditt rykte tillbaka till Gud. Lägg det sedan i hans händer med tillförsikt att om du lyder Honom kommer han att ta hand om ditt rykte.

Avsluta din tid med denna bön:

Nåde Herre, jag kämpar så mycket med mitt rykte. Jag erkänner att jag vill att folk ska tänka väl om mig, och det gör ont när något skadar hur andra tänker om mig. Jag förstår inte hur Du kunde stå ut med att lyssna på de förolämpningar och lögner som kastades mot Dig innan Du gick till korset och förbli tyst om dem. Ibland undrar jag varför Du inte försvarade Dig, skrek ut sanningen och ställde till svars de människor som förtalade Ditt namn. Men jag förstår att det ibland kräver att vi låter människor tänka på oss vad de vill. Herre, jag kan inte göra det här på egen hand. Jag behöver den Helige Andes kraft för att lugna min ande så att jag kan vila i Dig. Jag ger Dig tillbaka mitt rykte, och idag kommer jag att gå bort från mitt frenetiska arbete med att ständigt skydda det och stötta det. Min enda önskan är att vara en Jesu Kristi lärjunge, en trogen efterföljare till Dig och någon som djärvt och självsäkert talar sanningen i kärlek in i denna sårade och trasiga värld. Hjälp mig att enbart fokusera på det och sätta mitt anspråk på mitt rykte åt sidan. Jag ger det tillbaka till Dig villigt och fullständigt idag. I Jesu namn; Amen.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply