Vad är skillnaden? – Friska ledare

0
Vad är skillnaden?  – Friska ledare

Jag läste en artikel av pastor Dan Reiland för flera år sedan om “Vad är skillnaden mellan att utrusta och utveckla?” Jag har tagit dessa tankar för att visa skillnaden mellan byggare av människor kontra bara tränare av människor.

  • Att utrusta är att förbereda någon för en specifik departementsuppgift.
  • Att utveckla är att investera i någon för deras personlig utveckling.
  • Utrustning är transaktionell ‒ det är ett utbyte.
  • Att utveckla är transformerande ‒ det är en present.
  • Utrustningen bygger till stor del på kyrklig eller organisatorisk agenda.
  • Utvecklingen bygger till stor del på personens agenda.

Här är mina förklaringar om dessa skillnader:

Utbildning är att förbereda någon för en specifik tjänsteuppgift.

Träningsförmågan (eller utrustningen) är lika tydlig som att förbereda en bibellärare eller en liten gruppledare för att lära sig hur man kommunicerar sanning till en grupp på ett interaktivt och tydligt sätt. Utbildning är transaktionsbaseraddet är ett utbyte.

Det är inget fel på bytessystemet; det mesta av livet bygger på det. Även om transaktionen är bra, behövs det fortfarande byggliv och är extremt viktigt. För tillfället kommer vi att fokusera på värdet av utbyte. Jag ska utbilda dig till att bli en bra söndagsskollärare, om du kommer att undervisa i söndagsskolan. Eller så lär jag ut församlingsplantering, om du går och planterar församlingar. Det är en produktiv win-win.

Utbildningen bygger till stor del på kyrkans eller organisatoriska agenda.

Det är okej! Om det är en Great Commission Church eller en organisation – det är Guds agenda också! Men vi måste vara försiktiga så att träningen inte blir så inåtriktad att vi lägger för mycket energi på att skydda vår gräsmatta, snarare än att ta nytt territorium för Kristus och bygga liv i människor.

Om vi ​​fokuserar på att bygga människor kommer vi att göra följande:

Som byggare kommer vi att vara säkra i vårt kall.

Vi kommer att se vårt engagemang som en livstjänst och inte bara som en “utbildningskurs”.

Som byggare kommer vi att ha perspektiv och förståelse.

Vi kommer att ha perspektiv och förståelse för varför vi inte bara ger intyg och examina i slutet av en kurs.

Som byggare kommer vi att vara en del av bemyndigandeprocessen som gör andra fria.

Vi kommer att fortsätta att känna oss bekväma genom att dela vilka vi är och var vi är i våra liv som utvecklare; och att vara en del av den bemyndigande processen som gör dem fria att uppnå allt som Gud har för dem. Jag pratar inte om en mystisk, konstig sak. Men jag pratar om att investera i människor utan begränsningar. Vi kommer att ge oss själva till andra i form av en gåva.

Som byggare kommer vi att investera i studenter med ett långsiktigt fokus i åtanke.

Detta är inte ett kortsiktigt projekt. För du och jag vet inte hur Så-och-Så kommer att se ut om tjugo år.

Som byggare kommer vi att kunna se människor som de de kan bli, inte bara som de är.

Tänk på de människor som från början brydde sig tillräckligt för att se potentialen i dig! En del av oss skulle inte vara här om det inte vore för dessa mentorer.

Som byggare inser vi att att utveckla människor inte är en omedelbar process.

Processen är inte bara en “tillsätt vatten och rör om”-process eller “krossa frukten och ut kommer juicen.” Det tar tid!

Som byggare kommer vi att fortsätta att se vikten av både formella strukturer och informella kopplingar i våra kurser som en del av utvecklingsprocessen.

Vi slösar inte bort vår tid på att vara en del av kursen som personal, eller sitta i föreläsningar, eller ha roliga stunder etc., eftersom de informella kopplingarna ger oss den relationella värmen att balansera ut den formella strukturen i programmet eller kursen.

Som byggare ser vi värdet av varje personal och ledare i vår organisation.

Vi kommer inte att känna oss hotade när andra interagerar med våra elever, undervisar i våra kurser, uppmuntrar våra elever eftersom vi ser att alla har något unikt att erbjuda som individer. (Vi kommer inte att vara oroliga för att skydda vår egen “gräs” utan ser att våra individuella kurser passar in i hela utvecklingsprocessen).

Som byggare har vi möjlighet att se varje persons erfarenhet.

Vad har de på hjärtat och sinnet? Vad får dem att ticka? Vilka är deras styrkor och passioner? Vad drömmer de om? Hur föreställer de sig sitt ministerpartnerskap? Vilken är deras föredragna stil av lärande och kommunikation? Vad är deras vision och uppdrag?

Som byggare kommer vi att vara motiverade nog att så frön som kommer att ha en effekt i flera generationer.

Även om vi bör sträva efter att träna och bygga, är min uppmuntran att vi fortsätter att fokusera på att bygga liv i människor och genom att göra det kommer vi att förvandla människor på lång sikt.

Låt oss inte bli avskräckta om några av våra kurser inte ger omedelbara resultat. Låt oss istället fokusera våra ögon på vår Gud som arbetar med sina löften genom generationer. Han är Abrahams, Isaks och Jakobs Gud. Hans löfte om Jesu ankomst utarbetades genom flera generationer. Låt oss hålla detta sinne och arbeta tillsammans för att verkligen åstadkomma förändring i vår nation.

“Om du inte utbildar människor kommer din kyrka (organisation) inte att komma igång … Om du bygger dem kommer din kyrka eller organisation att skjuta i höjden!”

Jag avslutar med ett citat från Peter Druckers bok, Hantera Icke vinstdrivande organisation:

Vilken organisation som helst utvecklar människor; Det har inget val. Antingen hjälper det dem att växa eller hindrar dem. Antingen bildar den dem eller så deformerar den dem.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply