The Psychology of Pandemic Flux Syndrome (Och vad kan vi göra åt det)

1
The Psychology of Pandemic Flux Syndrome (Och vad kan vi göra åt det)

När vi startar ett nytt år fortsätter Omicron att sprida sig och tar tillbaka rädslorna och berättelserna om förlust och störningar. Drygt två år in i pandemin och kampen är långt ifrån över.

När denna liminala fas förlängs fortsätter den att ta hårt på vår mentala hälsa.

Jag hade den underbara förmånen att arbeta med en välkänd socialpsykolog, författare till den bästsäljande boken “Närvaro: Ta ditt modigaste jag till dina största utmaningar“, TEDx-talare och Harvard Business School Exec Ed Faculty Amy Cuddy för att illustrera hennes insikter om vad hon kallar “Pandemic Flux Syndrome” definierat som:

“En gryta av motstridiga känslor av hopp och rädsla, när människor brottas med denna ständiga förändring som vi lever genom – svängningar och blandade signaler om hot, policyer och mandat, och osäkert socialt beteende som kan kännas som kvicksand, nästan trotsar förståelsen. ”

I henne Washington Post-artikeln såväl som på Våga leda podcast med Brené Brown, erbjuder hon värdefull vägledning om hur vi kan hantera Pandemic Flux Syndrome och även hjälpa andra runt omkring oss att hantera det i ledarskaps-/organisationssammanhang. Jag rekommenderar starkt att du kollar in dem.

Här är en tvådelad sketchnot som jag skapade med Amy.

Del – 1 Vad är Pandemic Flux Syndrome

Del 2: Hur klarar man sig? Hur hjälper ledare människor att klara sig, återhämta sig och omkalibrera?

Uppdaterat: Visuellt ledarskapspaket med 60+ HD-skissanteckningar

Om du gillade skissanteckningssammanfattningen ovan, kolla in Visual Leadership Pack med HD Sketchnotes – en sammanställning av högupplösta skissnoteringar med 60+ kraftfulla (och tidlösa) idéer för att lyfta ditt ledarskap och inlärningsspel.

liknande inlägg

Leave a Reply