Ta ansvar för din egen feedback – Friska ledare

1
Ta ansvar för din egen feedback – Friska ledare

Feedback driver din ledarskapsutveckling. Det hjälper dig att justera vad som behöver justeras, bygger självförtroende och bekräftar styrka. Utan feedback hämmas din tillväxt som ledare. Men vad händer om din chef eller ledare inte ger feedback? Eller inte tillräckligt med det?

Detta var ett samtal nyligen med en grupp framväxande ledare i den division jag leder. Vi pratade om vår egen utveckling och vikten av att få feedback. Säkert på det mötet får vissa mer än andra från de ledare de rapporterar till. Vi kom fram till att vi måste ta ansvar för vår egen feedback. Om vi ​​har en ledare som regelbundet ger det, är vi välsignade och borde vara tacksamma. Om vi ​​inte gör det, och även om vi gör det, bör vi bry oss om vår egen utveckling och själva söka feedback. Med det i åtanke finns här tre ställen där du kan hitta värdefull feedback:

  1. Be om feedback från dina kamrater.

Att fråga vad dina vänner och kamrater tycker är förmodligen inte tillräckligt eftersom de flesta bara kommer att berätta de bra sakerna för dig. Be istället om insikt i hur du kan förbättra dig. Exempel: Kan du titta på den här presentationen och erbjuda tre sätt att göra den bättre? Vill du lyssna på mitt budskap och ge mig förslag för att göra det starkare? Kommer du att se hur jag leder det här mötet och ge mig en idé för att göra nästa mer effektivt?

  1. Be om feedback från din handledare.

Om din handledare inte ger någon feedback, be om det. Använd ett avslutat projekt eller en inlämningsuppgift för att ställa frågor som ”Blev detta slutfört som du hade hoppats? Något du tror att jag borde göra annorlunda nästa gång? Vad ska jag upprepa?” Var ärlig att du letar efter lite feedback.

  1. Sök feedback från dem du leder och servar.

Mitt team har hjälpt till att utveckla mig på många sätt. Jag respekterar dem så mycket och jag vet att de har värdefull insikt i mina styrkor, svagheter och blinda fläckar. Ställ frågor till de du leder frågor som: “Vad är en sak jag inte gör som du tror att jag borde göra? Vad är en sak jag gör som du tror att jag borde sluta med?” Eftersom jag har bett om feedback från människor jag älskar och litar på, har jag lärt mig mycket under processen.

Pausa och reflektera: Du kan faktiskt överväga att helt enkelt fråga dig själv: “Hur skulle jag kunna förbättra mig i den här uppgiften eller ansvaret?” Sök feedback från dig själv och var brutalt ärlig.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply