Sju viktiga prioriteringar för din fysiska hälsa – Friska ledare

1
Sju viktiga prioriteringar för din fysiska hälsa – Friska ledare

Ty fysisk träning är av visst värde, men gudsfruktan har värde för allt och har ett löfte för både det nuvarande livet och det kommande livet. (1 Timoteus 4:8)

Dessa ord av aposteln Paulus till Timoteus säger oss omedelbart åtminstone två saker:

 • Gudfruktan är viktigare än träning, den påverkar både nu och evigheten.
 • Fysisk träning är värdefullt.

Efter att jag tog examen från universitetet 2002, öppnade Jesus en underbar dörr för mig till den kliniska världen av Storbritanniens National Health Service, kärleksfullt känd över hela de brittiska öarna som NHS. Tillsammans med min bakgrund som fitnessinstruktör var det ett privilegierat tillfälle att använda min examen i idrottsvetenskap och engelsk litteratur för att ytterligare specialisera mig på arbete med mycket högrisk- och rädda patienter instängda i cykler av inaktivitet.

Jag kunde inte ha föreställt mig att arbeta, som jag gjorde, i sju år med hjärtpatienter som upplevt allvarliga hjärttrauma och tillhörande operationer och se patienter sluta med medicinering för diabetes eller återfå grundläggande gångrörlighet efter att ha varit sängbunden i flera år.

Så var snäll och säker, råden i den här artikeln ges genom år av studier och gedigen yrkeserfarenhet som hjälper tusentals patienter!

Här är mina sju viktiga prioriteringar för att förbättra/bevara din fysiska hälsa:

 • Förbinder sig konsekvent till Långsiktigt Övningsföljsamhet: Med andra ord, åta dig att träna, i en eller annan form, för resten av ditt liv! “Att prova något” i, säg, sex veckor, är praktiskt taget meningslöst. Det enda sättet din kropp kommer att reagera hälsosamt på överbelastningsstressen av träning är att göra det regelbundet och konsekvent för att låta din kropp (och sinne) anpassa sig. Forskning har visat att sällsynt, intensiv träning också kan vara farligt för din hälsa. Tror långsiktigt när det kommer till din fysiska hälsa.
 • Engagera dig för träning, inte fysisk aktivitet: Detta är en viktig punkt och en som är mer än semantisk. Fysisk aktivitet är självklart viktigt men saknar fördelarna med struktur som träningen ger. Även om det kan vara lättare för vissa mer än andra att följa de strukturerade delarna av en träningsplan, är det vetenskapen bakom träning som gör att du kan förbättra (och granska) din hälsa på ett säkert sätt och undvika inte bara skador utan också demotivation. Skillnaden mellan generisk fysisk aktivitet (rensning av ogräs i trädgården, gå ner på stranden, dammsuga mattan) och ett strukturerat träningsprogram är avgörande för att maximera din hälsoförbättring. Som sagt, strukturerad träning gör det inte nödvändigtvis mena att vara inne på ett gym om du har en stark motvilja mot det. Tror strukturera när det kommer till din fysiska hälsa.
 • Förbinder sig att FITT: Så här är den väsentliga strukturen som jag just har nämnt i form av en minnesvärd akronym, som representerar de väsentliga delarna för hälsoförbättrande träning.
 • Ffrekvens = antalet gånger du tränar. Nationella rekommendationer i Storbritannien för detta är mellan 3-5 sessioner i veckan.
 • jagntensity = den nivå du tränar på, mäts bäst genom att övervaka din puls. Din maximal HR beräknas av 220 minus din ålder och utifrån den siffran beräknar du en procentandel att träna på. (Skriv gärna en rad till mig om du vill ha mer hjälp med detta, särskilt om du tar betablockerare).
 • Type = inklusive inslag av kardiovaskulära, motstånds- och flexibilitetsövningar så att alla typer ingår för att ge ett balanserat, fysiologiskt tillvägagångssätt.
 • Time-baserat = se till att dina träningspass inte är för långa eller för korta. Återigen, Storbritanniens rekommendationer för detta är mellan 45-60 minuter per session, även om sessioner med högre intensitet kan utföras på 30 minuter eller mindre.

Tror FITT när det kommer till din fysiska hälsa.

 • Förbinder sig till regelbunden förändring: Många människor (ofta inklusive jag själv) kan stagnera i sin vanliga träningsstruktur eftersom de misslyckas med att se över sina framsteg och uppdatera saker därefter. Går igenom rörelserna av samma övningar månad in, månad in, ger bara minimala fördelar. Så, för att bekämpa detta, googla på något som kallas periodisering ‒ ett vetenskapligt sätt att inte bara strukturera och planera din träning utan också att variera den för maximal vinst. Periodisering är avgörande för att “chocka” ditt system efter ungefär 6-8 veckor efter samma pass, enligt FITT-akronymen ovan – din lokala träningsinstruktör bör kunna hjälpa dig med detta om du frågar. Tror mängd när det kommer till din fysiska hälsa.
 • Engagera sig för god mat: Det finns mycket att säga om det gamla ordspråket, “du är vad du äter.” Det här är den som min fru kommer att berätta för dig att jag kämpar mest med. Jag är väldigt motiverad internt att träna hårt och regelbundet, men jag är mycket mindre motiverad när det kommer till att sätta in rätt saker i kroppen. Jag är särskilt sårbar för dåliga val efter stora träningspass när jag vill äta allt! Det har också bevisats att löpning (ett vanligt sätt som människor försöker gå ner i vikt på) faktiskt kan få människor att gå upp oönskat i vikt just för att de antar att de kan äta vad de vill efter en löprunda, utan att komma ihåg att om du konsumerar mer kalorier än du har förbränd, kommer du att bli gradvis fet! Fördelningen mellan kost och träning är välkänd som ungefär 75:25 eller högre (dvs näring är minst 3 gånger viktigare än träning). Tror näring när det kommer till din fysiska hälsa.
 • Engagera sig för roligt: Det är verkligen viktigt, särskilt för dig som är mindre motiverad när det kommer till träning, att försöka hitta en träningsform som du verkligen kan njuta av. Det kan vara tyngdlyftning, det kan vara squash eller tennis, det kan vara löpning eller power-walking. Hitta det som fungerar bäst för dig och införliva elementen ovan för att göra det så effektivt som möjligt.
 • Engagera dig för muskler: Ofta i dessa dagar relaterar våra “träningsmål” synonymt till att förlora oönskad fett – med andra ord, många av oss vill/behöver tappa fett! Ett av de största misstagen du kan göra i detta syfte är att tro att det bästa sättet att göra detta på är att göra så mycket aerob konditionsträning som möjligt (som att köra mil och mil på en cykel eller löpband). Men det bästa sättet att förlora fett är att förbättra din muskelmassa. Detta betyder inte att bli så “stor” som möjligt, men det betyder att styrketräning är väldigt viktigt. Varför? Mager muskelmassa (i motsats till fett) förbättrar inte bara din styrka och flexibilitet utan den förbättrar också din ämnesomsättning – i lekmannatermer, din kropps förmåga att hantera den energi du lägger i den. Det är därför det är lättare att äta vad du vill i tjugoårsåldern – och hålla dig i form – men mycket svårare att vara i trettioårsåldern och framåt. När vi blir äldre kommer vår ämnesomsättning naturligt att sjunka så det är därför viktigt att göra vad du kan för att förbättra saker i detta avseende. Ett varningens ord: muskler är tyngre än fett så när du ökar din träning över tiden kommer du att uppleva en omfördelning av vikt (google det) för du kommer att tappa fett och få muskler. Så? Gå inte alltid efter vad vågen säger. Tror motståndsträning när det kommer till din fysiska hälsa. (Jag har hittat det globala Les Mills Body Pump klasser för att vara fenomenala för detta).

Som kristna ledare i Guds hus hoppas jag att dessa sju viktiga prioriteringar hjälper er att göra de förbättringar som ligger inom er makt att göra. Gud vet, vi behöver friskare, starkare, smalare, mer flexibla ledare som kan hålla kursen! Du kan absolut förbättra din hälsa!

*Om någon av er som läser detta har mer allvarliga medicinska tillstånd – eller tar medicin – som du tror kan göra det jag har tipsat om här omöjligt, vänligen kontakta mig så hjälper jag dig mer än gärna! @nickfranks eller via www.FirebrandNotes.com

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply