Sälj allt – verkligen! – Friska ledare

0
Sälj allt – verkligen!  – Friska ledare

Detta är det första av sju blogginlägg som är utdrag ur min bok, Steward Leader Meditationer. Det är min innerliga bön att den här boken med bibeltexter, meditationer, handlingssteg och enkla böner ska välsigna ledare på deras resa mot rikets trofasthet och effektivitet.

Del 2 – Ledare: Vad fruktar du idag?
Del 3 – Den avgörande skillnaden mellan att producera och bära frukt
Del 4 – Vikten av att definiera framgång i kungarikestermer
Del 5 – Vem är du?
Del 6 – Vad det innebär att vara en ledare utan rykte
Del 7 – En värld i krig – Är du beredd att leda?

Må du bli välsignad av dessa texter, tankar och böner.

En viss härskare frågade Jesus: “Mästare, vad måste jag göra för att ärva evigt liv?”

“Varför kallar du mig bra?” Jesus svarade. “Ingen är god utom Gud ensam. Du känner buden: du ska inte begå äktenskapsbrott, du ska inte mörda, du ska inte stjäla, du ska inte avge falskt vittnesbörd, ära din far och din mor.” “Allt dessa har jag behållit sedan jag var en pojke”, sa han. När Jesus hörde detta sade han till honom: “Du saknar fortfarande en sak. Sälj allt du har och ge till de fattiga, så har du en skatt i himlen. Kom då och följ mig.” När han hörde detta blev han mycket ledsen, eftersom han var mycket rik. (Luk 18:18–23)

Himmelriket är som en skatt gömd på en åker. När en man hittade den, gömde han den igen, och gick sedan i sin glädje och sålde allt han hade och köpte den åkern. (Matteus 13:44)

Jag har alltid tyckt att det är ganska irriterande att läsa dessa två texter sida vid sida. Kontrasten kunde inte vara skarpare. I den första erbjuder Jesus den rike unge härskaren en skatt i himlen. Han bjuder in honom till Guds rike som en helt undergiven efterföljare till Jesus. Han erbjuder honom frihet, glädje och möjligheten att börja sin egen resa med Jesus som en trogen förvaltare. När denna rike man jämför sin egen rikedom med det rike som Jesus erbjöd, värderar han det han har som så dyrbart att han tackar nej till Jesu erbjudande. Matthew berättar för oss att som ett resultat, “blev han väldigt ledsen.” Ingen tvekan. Hur annars kunde en person känna sig efter att ha vägrat himlens rikedomar på grund av jordisk rikedoms timliga drag?

Hur slående är det att omedelbart gå från denna berättelse till Jesu liknelse om mannen som är ute och plöjer en åker när han råkar ut för en skatt vars värde är bortom hans vildaste drömmar. Denna skatt är så värdefull för honom att han omedelbart gör exakt det som den rike unge härskaren vägrade att göra. Han “sålde allt han hade” för att köpa den åkern och förverkliga den skatten själv.

Detta är beslutet som möter oss varje dag.

Att vara en ledare för ett rike kräver inget mindre än att allt i livet överlämnas till Jesus Kristus. Varför skulle vi göra något sådant? För att känna Honom, följa Honom och tjäna Honom är av ovärderligt värde. När vi omfamnar vår uppmaning att vara medborgare i Guds rike, har den här världens saker inget grepp om oss. Vi överlämnar gärna hela vårt liv och vårt ledarskap till honom för att få möjligheten att känna den där otroliga skatten.

När du tittar på ditt liv, dina ledarskapsvärderingar, de beslut du fattar i din ledarroll, vittnar de om den första historien eller den andra? Sorg eller glädje, en av de två kommer att prägla våra liv idag som ett direkt resultat av hur vi svarar på den frågan.

I båda berättelserna finns tanken att sälja allt du har. Hur skulle det se ut i din roll som ledare att sälja allt du har för att följa Jesus, för att för dig själv och din organisation göra anspråk på den himlens skatt Han erbjuder? Anta utmaningen genom att slutföra den här meningen: Jesus, idag förbinder jag mig att sälja allt jag har och följa dig. För mig betyder det att jag kommer:

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

Säg dessa texter som en bön till Gud, och överlämna gärna allt till honom.

Ta mitt liv och låt det vara, helgat, Herre, åt dig;

Ta mina stunder och mina dagar, låt dem flöda i oupphörlig lovsång,

Låt dem flöda i oupphörligt beröm.

Ta mina händer och låt dem röra sig, På din kärleks impuls;

Ta mina fötter och låt dem vara, snabba och vackra för dig,

Snabb och vacker för dig.

Ta min röst och låt mig sjunga: Alltid, bara, för min Konung;

Ta mina läppar och låt dem vara, fyllda med budskap från dig,

Fylld med meddelanden från dig.

Ta mitt silver och mitt guld;

Inte ett kvalster skulle jag undanhålla;

Ta mitt intellekt och använd, varje makt som du väljer,

Varje makt som Du ska välja.

Ta min vilja och gör den till din;

Den ska inte längre vara min.

Ta mitt hjärta; det är ditt eget;

Det ska vara din kungliga tron,

Det ska vara din kungliga tron.

Ta min kärlek; min Herre, jag utgjuter dess skattförråd för Dina fötter.

Ta mig själv, och jag kommer att vara, alltid, bara, allt för dig,

Alltid, bara, allt för Dig.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply