Road Trips andliga kraft – Friska ledare

0
Road Trips andliga kraft – Friska ledare

Låt oss gå på vägen

Min tonårsson och jag återvände nyligen från en sista minuten, 900 mil lång roadtrip i slutet av sommaren. Vi hoppade in i bilen och begav oss rakt norrut på en rutt som vi har tagit många gånger tidigare – 450 miles dit, 450 miles tillbaka. Vår destination? Fader-son-lägret han och jag gick på tillsammans från 7-12 års ålder.

De blåsig dagarna och stjärnklara nätterna erbjöd oss ​​en underbar paus från förortslivets liv och rörelse. Att dela måltider, vara med i gudstjänst och servera sida vid sida med lägerpersonalen var väl värt åtta timmar i bilen varje väg. Det var en fröjd att återvända till en plats där vi båda lätt får kontakt med Gud, varandra och en gemenskap av fäder och söner.

Jag kan inte fatta att jag säger det här, men det var en del av resan som överraskade mig ännu mer än att vara på vår destination. På vägen upp, cirka fem timmar hemifrån, började min son peppa mig med frågor om äkta livslångt lärjungaskap. Han reflekterar mycket över sitt förhållande till Kristus, och jag är ofta med i mixen när han vill prata om det. Jag hade helt enkelt ingen aning om att att vara i bilen och sjunga, skratta och äta mellanmål skulle öppna honom mer än vanligt.

Mer än jag någonsin har insett tror jag att det finns andlig kraft i bilresor.

Något betydande händer när en liten grupp människor, så få som två, kör ut på motorvägen. Om de är öppna för att Guds Ande förenar sig med dem, blir en enkel resa härifrån och dit transformerande.

Denna väg till Emmaus

När jag reflekterar över min senaste upplevelse med min son, är mitt sinne fixerat vid berättelsen om Emmausvägen. Du är förmodligen bekant med att Jesus träffade två lärjungar på deras promenad hem från Jerusalem efter att han korsfästs och begravdes. Lukas 24:13-35 ger en ögonblicksbild av två trötta själar som undrar hur den gudomliga handlingen kommer att utvecklas utan Kristus. De går och pratar utan någon verklig känsla av frid, tills Herren dyker upp utan deras omedelbara medvetenhet. Senare kom de på vad som hände, vem som var i deras närvaro, och kunde sedan inte vänta med att berätta för resten av lärjungarna de goda nyheterna!

I likhet med mötet med Emmausvägen upptäckte min son och jag den andliga kraft som Gud gör tillgänglig när vi går iväg tillsammans på en roadtrip. Det är inte så att hans kraft inte finns där vid andra tillfällen. Det är bara det att vi är mer öppna för det när vi inte distraheras av vardagen.

När var sista gången du gick iväg med en nära vän i ett andligt syfte? Vad kan hända i din tjänst om du och dina ledare tar en roadtrip för att få kontakt med Gud och varandra? Jesus kallade ständigt bort sina efterföljare för att be och förbereda sig för att Guds Ande ska använda dem. Han inbjuder oss fortfarande att gå bort tillsammans med honom idag.

Vi är i bilen. Nu då?

Lärjungarna på Emmausvägen försåg oss inte med en formel för att uppleva andlig kraft eller förvandling. Men här är sex sätt att maximera din tid med Gud och andra människor på vägen. Jag kan berätta för dig av personlig erfarenhet med min son, vår senaste roadtrip spelade ut på samma sätt.

  1. Återställ din takt

Tiden går fort hemma, men inte så mycket på semestern. Kom iväg så att du kan komma ihåg det verkliga värdet på 60 sekunder. Ta en långsam promenad eller sitt på en bänk medan livet går förbi dig och Herrens närvaro kommer tillbaka till ramarna. Besluta dig medvetet för att låta Gud ha kontroll genom att ta av dig klockan, stänga av telefonen och vägra kolla e-post eller sms. Du kommer att känna dig orolig i början, men med tiden kommer du att återgå till ett normalt drifttillstånd. Soluppgång, solnedgång och upprepa; det är otroligt hur detta händer med eller utan att vi märker det. När ditt tempo återställs, kommer du förhoppningsvis att kunna lägga märke till Gud och hans skapelse igen.

  1. Prata fritt

När Emmausvägens lärjungar gick fram, öppnade de upp sig om allt som de tänkte på. Det är bra att skapa utrymme där vi kan lasta ur allt som lagras i våra hjärtan. Våra sinnen behöver packa upp röran för att få perspektiv, för att göra plats för nya tankar och för att ta reda på hur andra upplever samma värld. Välj att öppna upp bortom fakta och åsikter till attityder och övertygelser. Vad tänder dig? Vad väcker din passion? Avslöja ditt hjärta. Diskutera oro för ditt hemliv, arbete och tjänst. Väx i konsten att lyssna utan att döma. Bli en otrolig frågeställare och se vad som händer i dina relationer som roadtrip-kamrater.

  1. Träna på att tjäna andra

Min son och jag åkte inte bara på en roadtrip för att vara tillsammans. Vi ville också tjäna någon som Gud satte på vår väg. Vi öppnade dörrar för människor, plockade upp brickor med mat, delade uppmuntrande ord och mer för Kristi räkning. Jag älskar att lärjungarna på vägen till Emmaus inte avvisade “främlingen”; istället involverade de honom i samtalet och resan. Din roadtrip kan bli en möjlighet att utbilda sig till tjänande ledare om du är öppen för det. Utmana dig själv och andra att hjälpa till att bära varandras bördor varje steg på vägen.

  1. Låt Gud avbryta

Det finns en konst att planera roadtrips. Om du vill tjäna dina följeslagare väl, hitta en balans mellan under- och överschemaläggning. Det är viktigt att förbereda sig själv och andra för den höga sannolikheten att Herren kommer att dyka upp och spåra ur de bästa planerna. Detta kan vara transformerande om du väntar på det och extremt frustrerande om du inte är öppen för det. Om jag hade valt att stänga ner min sons samtal om andliga frågor på vår resa, skulle det ha förstört ett relationsrikt ögonblick. Jag påminde mig hela tiden medan vi var borta i fyra dagar att Gud kunde avbryta, så jag gjorde mitt hjärta redo för att han skulle träda in.

  1. Notera vad du lär dig

Kommer du ihåg vad som hände när de två lärjungarna tänkte tillbaka på sin roadtrip? De sa till varandra: “Brann inte våra hjärtan inom oss när han talade till oss på vägen, medan han öppnade skrifterna för oss?”(Luk 24:32) Ha en anteckningsbok eller dagbok till hands för att fånga dina tankar. Ge utrymme för personlig reflektion. Schemalägg specifika tider för att debriefa, för att diskutera vad som går bra eller inte så bra, samt andliga lektioner som människor lär sig. Oavsett om du är på en missionsresa, reträtt eller en roadtrip, skriv ner de viktiga berättelserna och situationerna som ni upplever tillsammans. Destillera ner dessa i bibliska principer eller åtgärder som är lämpligt. Att bara ha två eller tre huvudsakliga “take-aways” från din tid bort kommer att hjälpa dig fokusera ditt lärande och justera dina beteenden i framtiden.

  1. Återvänd hem redo

Emmausvägens lärjungar var inte hemma länge innan de skyndade tillbaka för att berätta för de andra att de mötte den uppståndne Jesus ansikte mot ansikte. Deras roadtrip var verkligen transformerande. På samma sätt, sedan min son och jag kom tillbaka från lägret, interagerar vi med varandra, Gud och människorna omkring oss mer positivt. Vi är uppmärksamma på vårt tempo, hur vi talar, vad vi uppmärksammar eller ignorerar, och så vidare. Idag återvände vi till vårt samtal om autentiskt livslångt lärjungeskap och bytte viktiga berättelser från vår roadtrip. Vi gick inte bara iväg, vi kom tillbaka vitaliserade. Det nya läsåret börjar snart för min son, liksom ännu en hektisk arbetssäsong för mig. Vi är inte helt förvandlade till Kristi bild, men jag kan säga att vi inte var de vi var när vi först åkte på motorvägen.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply