Not To Do List – CTI

3
Not To Do List – CTI

Mindre är mer. Kom igång med “NOT TO DO-LISTA”


Låt oss
stoppa galenskapen! Låt oss stoppord gör mer med mindre och börja göra mindre.

En av mina sjukvård grupp coachning lag är inte bara kort bemannad, utan också överväldigad av efterfrågans för sina tjänster på grund av covid och efterfrågan på influensa och covid-vaccins. Alla är stressade, utmattade och har nejt hade lycka till att hitta mer hjälp. När jag frågade de enkel fråga av “Vad ska du sluta göra?”, gruppen tystnade och tittade på mig som om jag hade gjort det syndat genom att fråga sådant a fråga.

Vi är utbildade för att göra mer med mindre. Det är ett hedersmärke att vara överarbetad, kunna göra ett mirakel, och har hög produktivitet och engagemang alltid. Detta fungerar inte längre; inte med allt som världen går igenom. Det är dags att göra mindre inte mer because kl a viss punkt kommer detta att bli en säkerhetsfråga för personal och patienter.

Dessa är galna gånger, och iDet är dags att erkänna att vi inte är ok. Det är ok att säga att jag inte är ok. Det är ok att känna empati med varandra under dessa utmanande gånger. Det är dags att acceptera att vi inte återgår till det normala när som helst snart och till börja ta itu med ny normal. Det är därför jagdet är dags att skapa en INTE ATT GÖRA LISTA sedan vår ATT GÖRA LISTA ha kvars blir längre.

Så hhur kan vi göra det? Det börjar med oss ​​som leaders. jagt kan göras av stärka våra team genom att skaffa sigting saker av deras tallrikar, och inte lägga tilling Mer. Jag utmanar varje ledare att vara värd för en INTE ATT GÖRA möte och ta bort en sak från varje gruppmedlem‘slist. Ett projekt, ett ansvar, eller en deadline.

Hur bestämmer du din INTE ATT GÖRA LISTA?

Identifiera vad som är viktigt MEST till dig, ditt lag och din familj. Nuförtiden handlar det om säkerhet och välbefinnandeden base nivå av Maslows hbehovs ierarki. Dessa föremål måste stanna på ATT GÖRA LISTA.

Bestämma som Artikels på din lista är strategisk och tidkänsligt det där inte håller på med dem skulle ha major negativ implikationer för de framtida. Till exempel, inte administrerar vaccins skulle ha en betydande negativ inverkan på samhället. Dessa föremål måste stanna på ATT GÖRA LISTA.

Bestäm dig för whatten kan vara försenadd eller avvecklas för att bevara den tid som behövs för att fokusera på högre prioriteringar och större effektprojekt (t.ex undersökningar eller processförbättringsprojektts som är trevliga att ha, men inte nödvändiga just nu med tanke på andra prioriteringar). Dedessa objekt hamnar på INTE ATT GÖRA-LISTA.

Vi måste vara övertygade, och fortsätt påminna oss själva och vår teams, att det inte är det a fel till inte göra någonting. Reserving vår resurser och fokus är en styrka, och de här två tillgångar betyder mest höger nu. Det är ok att låta laget andas och återhämta sig: “Människor är framgångsrika för att de säger ‘nej’, för att de säger ‘det här är inte för mig’.” – Peter Drucker, 2005

För mer information om att utveckla en linje eller sikte för dig eller ditt team, vänligen kontakta oss på [email protected]

liknande inlägg

Leave a Reply