Misstrons kultur – Friska ledare

2
Misstrons kultur – Friska ledare

En klient öppnade upp för mig om de svårigheter hon hade på jobbet. Hon beskrev: “Under kaffepauserna i våra teammöten tar min chef ofta med en av mina kollegor till hörnet och de pratar lågt viskande tillsammans. Jag var paranoid att de pratade om mig.” Hon fortsatte med att förklara att även om hon senare hade fått reda på att de faktiskt inte pratade om henne, utan bara skvallrade i allmänhet, så var skadan redan skedd. Hon erkände: “Den verkliga inverkan detta har haft är på mig. Jag lärde mig att inte lita på mina kollegor.”

Förtroende är en så ömtålig vara. Den kan lätt gå sönder redan innan den är byggd. Ändå vet vi att förtroende är grunden för ett sunt organisatoriskt beteende.

Detta fick mig att tänka på mitt eget beteende. När jag är i en situation där det inte finns så mycket tillit vill jag inte sätta mig själv på spel. Jag håller tillbaka. Som ett resultat tar jag inte med mina bästa idéer till en situation. När jag reflekterade vidare började jag fråga mig själv – hur har jag oavsiktligt bidragit till organisatorisk misstro? När jag går till jobbet uppmuntrar mina handlingar aktivt tillit eller föder de ibland misstroende?

1 Joh 3:18 uppmanar oss att älska med handlingar och i sanning, inte bara med vår mun. Som ledare, personal och facilitatorer kommer våra handlingar att tala mycket, mycket högre än några vackra ord.

Denna vecka: Vad kan jag göra lite annorlunda för att främja förtroendet för de grupper och organisationer som jag är involverad i?

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply