Leading with Love on the Line – Friska ledare

2
Leading with Love on the Line – Friska ledare

Jag tillbringar mycket tid på flygplan nu för tiden. Jag älskar att få arbeta med fantastiska organisationer över hela landet, men det betyder oundvikligen timmar och timmar på flygplatser. Alla dessa miles jag har loggat har gett mig möjligheten att ha “status” på de flesta flygbolag. Jag njuter verkligen av fördelarna med bättre platser och tidig ombordstigning, men jag har märkt något intressant … mina kamrater med privilegier verkar också vara de mest olyckliga och berättigade passagerarna. Det är en tävlingsarena där du pushar och armbågar dig fram till att bli först bland de första.

Ur ett ledarskapsperspektiv kan jag inte låta bli att undra vad allt detta producerar i mig … i oss? Jag ser en ständigt ökande förlust av respekt för varandra. Den irritabilitet och ibland direkta ilska som dyker upp över ibland triviala saker oroar mig både hos andra och speciellt när jag ser det hos mig själv.

Kanske föder stressfaktorerna med att flyga, särskilt för dem som reser nästan dagligen, en oproportionerlig mängd av det fula jag ser i vår kultur. Men jag antar att jag fruktar att det är ett symptom på vad som genomsyrar denna dag och tid. Jag ser det i nyheterna. Jag ser det hos våra grannar. Jag ser det på våra ledare.

Rädsla. Ilska. Misstro. Misstanke. Konkurrens. Själviskhet. Girighet.

Jag tror att stora ledare kan ändra denna kurs. Varje betydande ögonblick i historien leddes av ledare som var engagerade i ett annat sätt. Ledare som agerade kontrakulturellt. Ledare som osjälviskt gjorde det som var rätt snarare än det som var populärt eller bekvämt.

Alltför många ledare leder med ett kortsiktigt, självfokuserat perspektiv. Jag ser det på mig själv och jag kämpar för ett nytt perspektiv. Jag kämpar för att leda på lång sikt. Jag kämpar för att leda med mindre uppmärksamhet på min komfort och mer engagemang för det bästa för dem omkring mig.

Just nu läser jag Eugene Petersons bok En lång lydnad i samma riktning och det här citatet fångade en tanke jag brottas med:

Varje dag sätter jag kärleken på spel. Det finns inget jag är mindre bra på än kärlek. Jag är mycket bättre i tävling än i kärlek. Jag är mycket bättre på att svara på mina instinkter och ambitioner att ta mig framåt och sätta min prägel än jag är på att ta reda på hur man älskar en annan. Jag är skolad och tränad i förvärvande färdigheter, i att få min egen vilja. Och ändå bestämmer jag mig, varje dag, för att lägga åt sidan det jag kan bäst och försöka det jag gör väldigt klumpigt – öppna mig för frustrationerna och misslyckandena av att älska, våga tro att misslyckas i kärlek är bättre än att lyckas i stolthet.

Den sista raden förstör mig – att våga tro att misslyckas i kärlek är bättre än att lyckas i stolthet.

Ledare, jag tror att den här kulturen skulle förändras om vi skulle gå först när vi valde att leda så här.

Hur ser det här ut för dig?

Vad ser du i kulturen omkring dig?

Vilken påverkan skulle du kunna ha idag om du valde att leda med kärlek på linjen?

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply