Leading the Self in Tough Times: Drucker Revisited

0
Leading the Self in Tough Times: Drucker Revisited

Företag och privatpersoner är fångade i en perfekt storm av osäkerheter som härrör från den nuvarande pandemin. Det känns som att “arbetets framtid” som folk ofta hänvisade till på snygga konferenser precis förutsatte sin ankomst! Faktum är att framtiden händer en dag i taget och här är vi!

När det yttre sammanhanget förändras snabbt måste ledare och elever också utvecklas. Det som kan ha fungerat för oss under “normala” tider för att upprätthålla team och organisationer kan plötsligt kännas otillräckligt.

Vägen ledare och elever positionera sig nu kommer att vara avgörande för deras framgång i framtiden. Organisationen kan tillhandahålla nödvändiga stödsystem för lärande, men vi måste ta ansvar för vår väg framåt, vårt lärande och sätta vårt lärande på att ge meningsfulla resultat.

Peter Druckers insikter i hans klassiska verk “Att hantera sig själv” är fortfarande väldigt relevanta för den tid vi lever i och kommer väl till pass för dem som kämpar för att positionera sig effektivt.

Druckers insikter om att hantera sig själv handlar om att känna igen sina unika styrkor, identifiera hur vi presterar (vilket är lika unikt för var och en av oss precis som våra styrkor), att förstå hur vi lär oss (och använder den lärandet på ett bra sätt), att känna till våra värderingar ( och hitta arbete där våra värderingar överlappar med organisationens värderingar) och förtydliga vårt bidrag genom att tillämpa våra unika färdigheter, styrkor, lärande och värderingar.

När vi väl känner till oss själva och våra motiv, handlar det om att använda den intelligensen för att arbeta med andra för att skapa resultat vi vill leverera. Drucker uppmanade oss att ta ansvar för våra relationer – vilket är avgörande i en nätverksintensiv och samarbetsintensiv miljö vi arbetar i.

Dessa idéer är inte bara relevanta för att hantera tuffa tider utan fungerar också bra när vi överväger kritiska karriärövergångar. Jag återbesökte den här klassiska Drucker-artikeln nyligen (via boken som heter Classic Drucker). Artikeln kan även läsas på HBR.

Jag skapade en snabb skissanteckning för att sammanfatta min förståelse av artikeln och dela den här med en förhoppning om att den också hjälper andra.

Andra olika insikter jag älskade

”Att hantera i komplexa adaptiva system innebär att påverka möjligheter snarare än att sträva efter förutsägbarhet (bra eller bästa praxis). Samarbete i vårt arbete behövs så att vi kontinuerligt kan utveckla nya metoder som efterfrågas av denna komplexitet.” – Harold Jarche, Återbesök Samarbete


“Processen att bli är bättre än att vara. Sätt upp stora mål och lär dig att älska det arbete som får dig till dem, även om du missar kommer du fortfarande att vinna.” – @des_linden (via Twitter)


“Kostnaden för att skaffa formell utbildning eller en examen har skjutit i höjden under de senaste 50 åren. Men kostnaden för lärande har sjunkit under de senaste 50 åren.” – (Via Twitter)


“Effektiva ledare arbetar för att göra dig bättre. De hjälper dig att bemästra ditt nuvarande jobb och utöka det så att det blir mer utmanande.” – Wally Bock, 3 saker som effektiva ledare gör


“Dina bästa idéer, de där eureka-ögonblicken som vänder upp och ner på världen, kommer sällan när du jonglerar med e-post, rusar för att möta en deadline eller i ett högstressmöte. De kommer när du går ut med hunden, blötlägger i badet eller gungar i en hängmatta.” – Carl Honore


“En kort konversation kommer att ge mycket mer än ett e-postmeddelande, en undersökning eller ett dyrt projekt för medarbetarengagemang någonsin kommer att ta itu med.” – Simon Terry, Samtalets kraft


“Här är en hemlighet: Reflektion är arbete. Som ledare, se till att det finns tid för avsiktlig stillhet. Det här är det huvudsakliga sättet hur lärande och innovation sker.” (Via Twitter)

[New] Visuellt ledarskapspaket med HD-skissanteckningar

Om du gillade skissanteckningen ovan kan du hitta den i hög upplösning tillsammans med 55+ andra kraftfulla idéer för att lyfta ditt spel. Kolla in Visual Leadership Pack med HD Sketchnotes här.

RTBblogimage

Relaterade inlägg på QAspire

Leave a Reply