Hur man pratar med barn om covid-19 med resurser för föräldrar och barn

3
Hur man pratar med barn om covid-19 med resurser för föräldrar och barn

Hur kan föräldrar och vårdare hantera frågor, rädslor och farhågor från barn om covid-19?

Vi har sammanställt några idéer, videor och en gratis nedladdningsbar resurs för barn under 7 år som hjälp.

Med världen i greppet av covid-19-responsen undrar föräldrar och vårdare hur man bäst hanterar frågor, rädslor och farhågor från barn. Även för vuxna verkar det som en annan värld, vi har alla att göra med rädslor för smitta, sociala normer förändras, våra vanliga aktiva avbryts, institutioner stänger, det finns oro för mat- och resurstrygghet och osäkra arbetssituationer. Som ett resultat har barn olika nivåer av medvetenhet och förståelse för vad som händer.

För att hjälpa dig att navigera den här tiden har vi sammanställt en användbar guide om hur du pratar med dina barn om covid-19 med några användbara resurser.

Hur man pratar med barn om Coronaviruset (en primer för föräldrar)

Direktlänk: https://m.youtube.com/watch?v=WhVad8ToCiU&feature=emb_logo


Coronaviruset förklarat! (för barn)

Saklig, lättförståelig, barnvänlig video från Dr Michelle Dickinson (alias Nanogirl) som förklarar covid-19 med hjälp av en plyschleksak, experiment och lyfter fram fördelarna med handtvätt.

Direktlänk: https://www.youtube.com/embed/OPsY-jLqaXM

Var saklig på ett barnvänligt sätt och kontrollera osäkerhet

Små barn har rätt att få veta vad som händer. Förklara fakta på ett barnvänligt sätt (du kan använda videon ovan), berätta för dem att bevisen hittills visar att barn är mindre benägna att uppleva allvarliga symtom än äldre vuxna. Ställ öppna frågor och lyssna på hur ditt barn känner om situationen, minimera inte situationen utan hjälp dem att bearbeta sina känslor och försäkra dem att det finns en plan för att hålla dem säkra.

Här finns en bra aktivitetsresurs för yngre barn #COVIBOOK– En utskrivbar bok med aktiviteter för barn under 7 år.

Mindheart.co har skapat en gratis kort utskrivbar bok för barn under 7 år för att stödja och lugna barn och lindra barns oro angående covid-19. Det är en start för familjer att diskutera hela spektrumet av känslor som uppstår från den aktuella situationen. Resurserna syftar inte till att vara en källa till vetenskaplig information, utan snarare ett verktyg baserat på fantasi, och du kan skriva ut detta material så att barn kan rita på det. Kom ihåg att känslor bearbetas genom repetitiv lek och berättelser som läses flera gånger. Dela COVIBOOK och hjälp till att lindra barns ångest över hela världen.

Ladda ner boken här >>

Direktlänk: https://660919d3-b85b-43c3-a3ad-3de6a9d37099.filesusr.com/ugd/64c685_319c5acf38d34604b537ac9fae37fc80.pdf

Var uppmärksam på ett barns mediekonsumtion

Pandeminsvaret har gått om media och många av oss har suttit fast vid nyhetscykeln dygnet runt för uppdateringar. Täckningen innehåller ofta starka bilder av heltäckande hazmat-dräkter, personer med masker och sjuka personer på sjukhus – detta kan vara skrämmande för barn.

Låt oss också komma ihåg att många australiensare drabbades av de fruktansvärda skogsbränderna och media var fulla av berättelser och bilder av människor och djur som lider. Även om dessa bilder har försvunnit från mediecykeln (men effekten är pågående för dem som påverkas), som en gemenskap har vi alla blivit utsatta för bilder och berättelser som utlöser en rädsla. Dessa känslor kan finnas kvar långt efter att det omedelbara hotet har tagits bort och barn är särskilt känsliga. COVID-19-situationen kan bekräfta känslan av att “världen inte är en säker plats” längre.

Stäng av TV:n när barn är i närheten eller begränsa mängden media de utsätts för.

Om de ser dessa bilder, berätta för dem om vad de har sett, förklara att alla arbetar tillsammans för att stoppa denna spridning, förklara fakta och försäkra dem om att du vidtar alla försiktighetsåtgärder för att hålla dem och andra familjemedlemmar säkra och de kan hjälp genom att utöva god hygien.

Ta hand om dig själv

Har du någonsin undrat varför säkerhetsmeddelandena på ett plan instruerar att om syrgasmasker krävs att vuxna först sätter på sin egen syrgasmask innan de hjälper andra, inklusive sina barn? Det beror på att om den vuxne tar hand om andra utan masken påsatt, kan de förlora medvetandet och de är inte kapabla att hjälpa sina barn eller andra.

Det här är osäkra och stressiga tider som påverkar allt från vanliga dagliga aktiviteter, socialt engagemang, arbets- och arbetsstabilitet, ekonomi och familjedynamik, social rörelse, arbetsplatser och familj – som föräldrar och vårdare kan vi bara hjälpa dem vi bryr oss om om vi tar hand om oss. av personligt eget välbefinnande.

The Guardian har publicerat en användbar artikel om hur man hanterar ångest och covid-19-responsen. Den är skriven för dem som har det kämpigt, men det finns användbara förslag i artikeln som vi alla kan implementera:

https://www.theguardian.com/society/2020/mar/16/coronavirus-health-anxiety

liknande inlägg

Leave a Reply