Guds jobbbeskrivning – Friska ledare

1
Guds jobbbeskrivning – Friska ledare

Om det är något som Jeff Pessina har lärt sig under 37 års tjänst i Filippinerna så är det att han inte skriver jobbbeskrivningarna i sitt liv.

Den viktigaste kapitulationen i mitt liv var när saker och ting inte gick som jag ville eller som jag förväntade mig. Herren har aldrig visat sig så tydligt och så hörbart som vid de ögonblick då jag sa att jag inte ville ha jobbet längre. Och han förklarar för mig: ”Du skriver inte arbetsbeskrivningen. Jag gör det.”

Som en steward-ledare erkänner Jeff att han inte är ägaren till sina projekt, visioner eller ens sitt eget liv. Snarare är han kallad att förvalta de saker som Gud äger, en dynamik som har utspelats sedan hans omvändelse.

Jag har en dysfunktionell bakgrund, dricker och droger och allt det där. Jag blev räddad ur ett liv i dysfunktion, ägnade mitt liv åt Kristus, och inom fem veckor efter att jag var en Kristus-efterföljare var jag på missionsfältet. Och jag har varit på missionsfältet sedan dess.

Till en början arbetade Jeff med ett kämpande ministerium i Luzon, Filippinerna, som organiserade tältkorståg över hela önationens norra ö.

1985 övertog han ledningen av ministeriet och omstrukturerade det till vad som skulle bli Filippinska frontlinjens ministerier. Under de kommande 20 åren, Frontline’s ministeriets team på 75 personer reste mycket i ett mobilt läger med tält och släpvagnar för att hålla evangeliemöten i stora stora tält, med hjälp av predikan, drama, filmer och musik.

På den tiden var jag 25 år gammal; Jag ledde en tjänst här med så många som 75 personer som reste från stad till stad med tält och släp. Jag brukade predika de flesta av de 25-30 nätterna med evangelisk tältmöte. Folk frågade mig ofta hur gammal jag var, eftersom jag tycker att jag såg äldre ut på grund av stressen. Jag tror att många tyckte att det var ovanligt att en så ung person skulle leda ett sådant arbete.

Men med tiden har Gud sina sätt att visa dig att du inte kommer att få jobbet gjort. Han börjar visa dig att du inte är tillräckligt stor. Du är inte stark nog. Du kommer inte att leva länge nog. Och att vi måste komma att inse detta och inse att vi inte kan göra någonting utan Honom ändå.

Även om Jeff hade överlämnat sitt liv till Gud på ett radikalt sätt, behöll han fortfarande ägandet av det arbete han gjorde och hittade sin identitet i sin ledarroll. Men att begrava sig själv i ledarskap och det krävande arbete Gud hade tillhandahållit fick också Jeff att försumma att förvalta sina relationer med andra bortom Gud, inklusive sig själv.

Tidigt i min vandring med Kristus var min främsta prioritet mitt förhållande till Gud. Det verkade för mig att jaget var fiende nummer ett. Jaget var ont, så du behövde förneka dig själv… Tjugo år in i min vandring med Herren, hade vår tjänst en enorm förändring, vilket var att förstå att Gud inte hatar dig som individ eller din kropp och att han vill att du ska älska din kropp och ta hand om den.

2015, som en del av sin MBA-examen vid Asian Theological Seminary, läste och skrev Jeff om Dr. Scott Rodins bok Stewardledaren. Scotts undervisning påverkade Jeff avsevärt och bekräftade hans nya intuitioner om ledarskap. Omedelbart beställde han ett antal av Scotts böcker och distribuerade dem till sitt ledarteam.

Jeff insåg det kritiska ömsesidiga beroendet av ledarskap och ett förvaltarskap som tog upp fysiska och andliga behov. Visionen och kulturen för Frontlinjen började förändras, men inte utan några växtvärk.

Den största förvaltningsutmaningen för mig är förmodligen andra. Omtanke om vår granne uppmuntrades inte riktigt så mycket som vi trodde att det var, även om vi var evangeliska … Och du vet, jag hörde någon säga nyligen, “Du har Jesus i ditt hjärta men farfar i dina ben.” Det är en utmaning för mig, att vara proaktiv när det gäller att ta hand om mina grannar.

Nuförtiden har Jeff gott om möjligheter att träna. Frontlinjen har övergått till en mångfacetterad, centrumbaserad tjänst baserad i San Pablo City, där den fokuserar på församlingsplantering, kristen utbildning, socialt företagsutveckling och medkänsla (särskilt för lokala gatubarn).

Tusentals barn så unga som fem- och sexåringar bor i Filippinernas största städer, många av dem är undernärda, sjuka, beroende av att sniffa lim och riskerar att utsättas för våld och människohandel. Jeff och Frontlinjen ville hjälpa, men delar av företaget verkade utanför deras kontroll och mer än lite överväldigande. Trots sina bästa avsikter fann Jeff sig återigen ifrågasätta arbetsbeskrivningen.

När vi startade vår barnomsorgstjänst för övergivna barn var det första barnet en blind stum som hade suttit fast i ett rum i åtta år ensam. Han kunde inte kommunicera; han kan fortfarande inte. När de förde honom till mitt hus och ställde honom på min veranda, tänkte jag: ”Nu Herre, vi ville starta en tjänst för barn, men jag bad inte om så mycket besvär …. Du vet, det här är lite över kanten.”

Jag minns att den Helige Ande sa till mig: “Se, det här var inte din idé; den är min.” Det var bara ett slag i ansiktet för att väcka mig, att säga att den här idén om att ta hand om barn kommer från Gud, inte från mig, och jag får inte välja eller diktera villkoren.

Jeff, som förvaltare av jobbet han hade fått, tog in det första barnet, som fortfarande bor med sin familj idag. Och han etablerade en formell tjänst för filippinska gatubarn, Möta barnensom inkluderar flera barnomsorgsinrättningar och regelbunden heltidsvård, utbildning, bostäder och säkerhet för dussintals tidigare gatubarn.

Barn går i skolan i Frontline’s registrerad kristen skola, Frontline Christian Academy, regisserad av Jeffs dotter Roda. Förutom barnens uppsökande verksamhet och skola, Frontlinjen har skapat en konstellation av ministerieinitiativ, inklusive ett nätverk av levande, samhällsengagerade kyrkor (Frontline Worship Center) och business-as-ministry-satsningar inom IT och kläder.

Som en steward-ledare har Jeff lärt sig att ta ett steg tillbaka från sitt behov av att äga varje aspekt av arbetet, och som ett resultat blir han djup glädje i andras framgång. 2017 skickade Jeff Frontlinjen teammedlemmar att delta i stewardship-kursen på ATS och bjöd in Scott att tala med sitt ledarteam.

Jag tror att begreppet förvaltarskap har påverkat mitt sätt att leda människor, i att älska att se vad andra gör. Inte för att jag är lat; Jag överarbetar typ. Men jag får mest glädje när jag går till kyrkan och ser våra ledare mötas och predikar och gör tjänstearbetet. Det är verkligen det som kommer att bli vår största framgång, hur väl vi utrustar andra och låter dem göra det vi inte kan göra ensamma.

När det gäller arbetsbeskrivningar är det förvaltarskap som förkroppsligas i hans nuvarande roll långt ifrån den som Jeff satte för sig själv för 37 år sedan. Men, säger han, det beror på att det är Guds arbetsbeskrivning, inte hans.

Jag tror att det bästa rådet jag kan ge någon är att ha en sund misstanke om dina egna ambitioner, dina egna drömmar, din egen teologi till och med, för mer än troligt kommer mycket av detta att förändras med tiden. Men i första hand, älska Gud först och främst, älska människor, älska dig själv och förstå att Gud älskar den här världen och att du ska njuta av den.

Helt ärligt, jag skulle bara ge dem Stewardledaren [by Scott Rodin] och berätta för dem att de borde läsa detta först.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply