Faith Walk – Friska ledare

1
Faith Walk – Friska ledare

Många vet inte hur det är att bo på en plats med lukten av urin i korridorerna, medan din mamma är hemma och röker crack och heroin, bara fokuserad på sin nästa high.

Många vet inte hur det är att sitta hemma, bara ha en burk majonnäs att äta, medan din mamma är för hög “underhållande” sällskap, snarare än att få lite mat.

Många vet inte hur det är att vara ensam hemma med sina syskon, bara för att få en knackning på dörren – till din förvåning är det fosterhem som tar dig – men du vet inte var din mamma är.

Många vet inte hur det är att vara i systemet separerad från sina syskon i flera år och undrar om du någonsin kommer att se dem igen.

Många vet inte hur det är vid åtta års ålder att titta på en kropp som ligger i kistan och måste fråga: ”Varför är vi här? Och vem är hon?” … för att du inte kommer ihåg din mamma.

Alltför många av oss vet hur det är att låta en pappa checka ut innan man fyllt två år, eftersom relationen mellan honom och mamma inte fungerade.

Alltför många av oss vet hur det är att gå in i rättssalen, och när din pappa blir ombedd att ta vårdnaden om dig, avvisar han dig och säger “Nej, jag är inte redo.”

Reflektion kan vara tufft. Även om jag haft ett bra år, finns det utmaningar jag möter dagligen. Jag måste fatta dagliga beslut för att övervinna min rädsla för att bli övergiven och brutit förtroende. Ändå säger någon, “lita bara på Gud, han kommer att ta hand om dig.” Du vill svara genom att skrika, “…som han tog hand om mig förr!” Gamla sår och minnen dyker upp igen, och när de gör det känns det fräscht.

Detta händer ofta när vi ser en liknande situation som påminner oss om det förflutna. Vi lovade att aldrig tillåta oss själva att bli sårade så här igen. Det är då vi blir utmanade.

Vi ställer oss frågor:

  • Är det den här vägen som Gud vill ha mig på?
  • Är detta självplågande?
  • Kan jag undvika detta?
  • Vem kommer detta att påverka?
  • Är påverkan värd risken?
  • Vilka är utmaningarna som detta kommer att medföra för min familj eftersom jag är ansvarig för dem?
  • Hur kommer detta att påverka mina vänner? Jag vet att vi gillar att säga, “Det här räknas inte”, men det gör det verkligen – speciellt när du har problem med att överge familjen.

Det är frågorna jag går till Gud med. Och de flesta av mina frågor blir inte besvarade, men jag vandrar i tro. Ibland är det skrämmande att gå i tro. Jag vet att vi inte kommer att erkänna det. Särskilt män, vi måste hålla uppe detta macho utseende. Verkligheten är att ibland är det skrämmande att vandra i tro. Den skrämmande delen är inte att misslyckas utan att bli sårad. Men vi går.

Jag sa allt för att säga fortsätta att gå. Även när jag skrev, kände jag att Gud byggde upp min tro för att gå. Gud skapade oss som varelser i rörelse; vi måste fortsätta att röra på oss. Ja, det kommer att bli läskigt, utmaningar från det förflutna kommer, men fortsätt ändå att gå. Gud har aldrig sagt att det här skulle bli en tårtpromenad – han gjorde säg att det är en trosvandring.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply