Externaliserande skuld – Friska ledare

2
Externaliserande skuld – Friska ledare

Du kanske känner igen situationen: du ger lite input i en utbildning eller ett möte. Du kan se en blandad respons. Vissa huvuden nickar, men andra rynkar pannan och ser ut som om de vill bränna ner dina idéer. Jag vet att jag är känslig för negativ feedback. För att undvika smärtan tenderar jag att externisera skulden. Det måste vara någon annans fel. Denna naturliga reaktion är vanligtvis inte den bästa grunden för lärande och utveckling.

Så när jag får negativ feedback har jag börjat ställa tre frågor till mig själv:

  1. Var är källan till min identitet?

Om min identitet kommer från vad jag gör eller säger, har jag problem. Jag påminner mig själv om att jag först och främst är ett Guds barn. På grund av hans fantastiska och gränslösa nåd är jag älskad villkorslöst. Gud är källan till livet och vill det bästa för mig.

  1. Vad säger Gud till mig i den här situationen?

Jag fångar mina egna tankar och anpassar mig till min känsla av kallelse. Jag försöker höra Guds perspektiv på situationen och försöker sedan svara. Jag gör detta när jag förbereder input för en utbildning eller ett möte. Jag påminner mig själv: Ty vi är Guds verk, skapade i Kristus Jesus för att göra goda gärningar, som Gud i förväg förberett för oss att göra. (Efesierna 2:10)

  1. Är jag villig att se de som kritiserar mig som min tränare?

Gud verkar genom gemenskap. Vi är inte menade att vara ensamma eller ensamma rangers. Ett förtroendefullt team ger en solid bas som hjälper mig att skilja den konstruktiva feedbacken från den destruktiva.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply