Ett språk av hopp – Friska ledare

1
Ett språk av hopp – Friska ledare

Av John Evans

Många av oss känner oss omgivna av kriser för tillfället. Så mycket är utanför vår kontroll. Detta kan mycket lätt skapa förtvivlan och nedstämdhet. När människor blir avskräckta och ger upp kan kriser vara destruktiva. Men det behöver de inte vara. Kriser är aldrig passiva platser. De är alltid en vändpunkt, på gott och ont.

Vårt språk spelar en avgörande roll hur människor vänder sig. Ledare i kristider måste välja ord noggrant. Människor behöver uppmuntras i en kris. Så ledare måste ge hopp. Men ett hopp som är så mycket mer än ytligt önsketänkande. Vi kan be för ett språk som är “rent, fullt av nåd och smaksatt med salt” (Sefanja 3).

Genuint hopp viker inte av rädsla och smärtan i stormarna och de hårda verkligheterna runt omkring oss, utan riktar om våra ögon på den levande Guden. Det är trots allt Gud som gör ‘nödens dal till en dörr av hopp’ (Hosea 2:15). Så psalmisten säger: ”Mig, jag kommer alltid att ha hopp; Jag kommer att prisa dig mer och mer” (Psaltaren 71:14). Och idag är vi fortfarande kallade att “glädjas i hoppet, vara tålmodiga i vedermödan, vara ständiga i bönen” (Rom 12:12).

Den här veckan, vad betyder det för dig att glädjas i hoppet?
Hur kan du kommunicera med andra med hoppfulla ord?

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply