En minuts bön från en ledare – Friska ledare

1
En minuts bön från en ledare – Friska ledare

Våra liv kanske inte är så upptagna som vi tror att de är. Du kan ifrågasätta detta när du tittar på ditt schema och överväger dina känslor av att ständigt vara överväldigad av ansvar och möjligheter. Men hör av mig.

Meningsfull tid med Gud kan hittas i sabbatsögonblicken som präglar vår dag – om vi är villiga att leta efter dem och behandla dem på det sättet.

Den kanske bästa analogin är att titta på en katt en delvis solig midvinterdag. När solstrålar ibland tränger in i ett rum, kommer en katt att hitta den där lilla fläcken där solen möter golvet eller soffan eller till och med fönsterbrädan, och krypa ihop sig i den tillfälliga värmen. Det kanske bara varar en minut, men för den minuten är katten nöjd.

Sådana sabbatsstunder är tillgängliga för oss varje dag; en hissresa, väntar i kö, anländer tidigt på ett konferenssamtal, och de där värdefulla ögonblicken innan våra fötter slog i golvet på morgonen. Om vi ​​är förberedda kan vi förvandla dessa värmefläckar till sabbatsstunder.

Hur helgar vi bäst dessa tröstens öar i våra tumulthav? Jag föreslår att vi har en bön på en minut. För att hjälpa oss komma ihåg det erbjuder jag akronymen FLAME. Här är dess fem enkla delar.

F = Sätt mig fri, Herre. Fienden vill sätta kedjor på mig, men Du är mitt livs Herre. Hjälp mig att leva idag med friheten och glädjen hos ett Guds barn. Jag litar på dig, Herre. Gör mig fri att leda med lydnad och glädje.

L = Hjälp mig älska mitt folk, Herre. Du har dem på en trosresa. Använd mig idag för att hjälpa dem på den resan. Utrusta mig att vara en välsignelse för alla jag möter, Herre, även de som utmanar, frustrerar och gör mig besviken.

A = Allt är ditt, Herre; det är inte min. Det här jobbet är ditt, dessa människor är dina, dessa planer är dina, dessa utmaningar är dina och vår framtid är din. Allt du ber mig är att vara trogen. Hjälp mig att vara trofast, Herre.

M = Forma mig, Herre. Jag vet att Du är mer mån om att arbeta i mig än genom mig idag. Vi har många utmaningar, men innan du ändrar våra omständigheter, förändra mig först, Herre. Jag vill bli mer lik Kristus.

E = Du är nog, Herre. Du är vår Leverantör, och vi litar på att Du tillgodoser alla våra behov. Håll mitt hjärta fritt från avund, rädsla och girighet. Ge mig din frid, Herre, och hjälp mig att leda andra att lita på dig som vår all-tillräckliga Försörjare.

Hela denna bön kan bes på ungefär en minut. Hur många gånger under din dag idag kunde du hitta en minut för att be den här bönen? Hur många tillfällen kan du hitta att närma dig Gud, känna värmen från hans närvaro, låta Anden betjäna din ande och viska dessa ord i hans öra?

Var säker på att fienden kommer att försöka fylla dessa stilla ögonblick med rädslor, tvivel och oro. Ta tillbaka dem för Gud genom att ha denna bön redo. Jag tror att om du kommer in varje dag så utrustad, kommer du att ligga i din säng på natten och förundras över hur många sabbatsögonblick du hittat – eller hittat dig – och vilken ljuv vila och lättnad varje erbjöd när du kommunicerade med Gud under ens den kortaste bön.

Denna bön på en minut fungerar också som en påminnelse för oss om vårt engagemang att vara förvaltare. Det är en sköld mot de fem områden där fienden vill skaka om oss och slita ner oss.

Fiendens agenda är att beröva oss friheten och sätta oss i bojor till vår önskan att kontrollera saker och ting. Denna frihetsbön dödar honom och påminner oss om att vi är fria att släppa taget och låta Gud vara Herren.

Fiendens agenda är att distrahera oss med ängslig strävan så att vi behandlar människor som medel för våra egna syften. Denna bön om kärlek till andra dödar honom och påminner oss om att vårt första kall är att älska och tjäna andra, även när vi hanterar och leder dem.

Fiendens agenda är att övertyga oss om att vi faktiskt äger våra jobb, vårt folk, vår tid och vår framtid. Denna bön om trofasthet dödar honom och påminner oss om att vi är förvaltare och inte ägare, och allt Gud ber oss om är att söka och göra hans vilja.

Fiendens agenda är att fokusera vår uppmärksamhet överallt men på vårt eget behov av att vara anpassad till Kristi bild. Denna bön om en inre förändring dödar honom och påminner oss om att Gud först måste förvandla oss innan han kan använda oss för att föra transformation till vårt folk, våra ministerier och vår kultur.

Fiendens agenda är att tynga oss med ångest över att aldrig ha tillräckligt med tid, pengar, människor, vision, energi eller tro. Denna bön om tillit dödar honom och påminner oss om att det som Gud har gett oss är tillräckligt om vi lägger det i hans händer i full överlämnande och litar på att han förser oss med allt vi behöver.

Min bön är att du ska söka sabbatsstunder under hela din dag. Och när du hittar dem (och du kommer att göra det), kommer du att vara beredd med den här en minuts bön för att ta striden mot fienden och återansluta ditt hjärta och sinne med Gud. De kommer att vara söta, uppfriskande stunder och när de läggs ihop kommer de att tjäna till att förvandla din arbetsplats till ett tempel för tillbedjan och lovsång.

Åh ja, och om ditt sabbatsögonblick är kort, här är den 15 sekunder långa versionen:

  • Herre, ställ mig Fri att leda med glädje.
  • Lär mig att Kärlek.
  • Påminn mig om det Allt av detta är ditt. Herre, och jag ger allt tillbaka till dig.
  • Forma mig och gör mig mer lik dig på alla sätt och vis
  • Hlita på att du är det Tillräckligt, och allt jag har från dig just nu är nog; allt jag behöver.

Jag älskar dig Herre. Amen.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply