En lärares största besvikelse – Friska ledare

2
En lärares största besvikelse – Friska ledare

Har du någonsin gjutit ditt liv i någon bara för att se honom eller henne förvandlas till den största möjliga besvikelsen?

Jag har haft besvikelser som lärare och lärjunge. Men ingen är nästan lika bra som den jag ska berätta om.

Jag kommer inte att ge dig den här professorns namn, för du skulle känna igen det direkt. Det räcker med att säga att han anställde en mycket lovande ung man för att bli lärjunge i tron. Lärarens rykte var sådant att om han skulle låta det bli känt att han letade efter någon att mentor så skulle de flesta släppa allt för att frivilligt ställa upp på tjänsten.

Det fanns ingenting som den här professorn inte skulle göra för sin student. Han tog med sin skyddsling på resor så att eleven kunde observera hur läraren hanterade några av de mest utmanande situationerna. Den unge mannen fick inte bara möjlighet att höra många timmars undervisning, utan hade även i privata stunder möjligheter att ställa vilken fråga som helst till sin mentor och förvänta sig ett svar.

Inte överraskande hade läraren fiender. För vissa var det professionell svartsjuka; andra blev kränkta av saker han sa. Hans största misstag var kanske att låta någon, även hans unga student, komma honom så nära. Sedan igen, kanske han såg det komma hela tiden.

För det var genom denna student som professorns fiender fann sin möjlighet och bokstavligen korsfäste honom.

OK, vid det här laget vet du vem jag pratar om och hur det hela blir.

Om du är lärare och om du någonsin har gjort någon lärjunge, vad får dig att tro att du kanske inte har ett misslyckande eller två? Om du som lärjunge gör dig själv sårbar, varför skulle du då förvänta dig att inte uppleva sårad, inte ens djup sårad, ibland?

“Ty liksom vi har rikligt del i Kristi lidanden, så har vi också rikligt del i trösten genom Kristus.” (2 Korintierbrevet 1:5 ESV)

Kom ihåg att du och jag spårar vår andliga härstamning tillbaka till de 11 lärjungarna som inte förrådde Jesus. Vi förmedlar detta arv av kärlek till dem vi lärjungar, som i sin tur kommer att föra det vidare till sina skyddslingar.

Och om du har en Judas i ditt liv, kom ihåg att Jesus hade en också.

Pausa och reflektera:

Tänk på misslyckandena i ditt arbete med att disciplinera och bygga ledare.
Hur kommer du att visa nåd och barmhärtighet som Jesus gjorde och visa Guds härlighet?
Be att Gud ska hjälpa dig att förhärliga honom även i händelser av uppenbar illojalitet och misslyckande.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply