Dövägt, dövdrivet Pizzaria tillhandahåller mat och utbildning

1
Dövägt, dövdrivet Pizzaria tillhandahåller mat och utbildning

Ryan Maliszewski är grundare och VD för Mozzeria Restaurant i Washington, DC. Gatorna runt Mozzeria är livliga och livliga, men när du kliver in är det konstigt tyst. Anledningen är att Ryan är döv och i princip bara anställer döva för att laga mat, servera och städa denna underbara restaurang. Allmänheten måste alltså komma på andra sätt att kommunicera med personalen än med ord. Detta är ännu svårare när människor bär masker eftersom de anställda inte kan läsa läppar (vissa kan).

“Vi hoppas överlag att kunderna lämnar den här restaurangen med ett nyfunnet perspektiv, en ny upplevelse med att kommunicera med människor, kunskap och respekt,” sa Ryan. “Detta visar världen att döva människor är kapabla och att vi kan skapa sådana här möjligheter.” Så det kan vara lite besvärlighet och viss kamp, ​​men både personal och kund är mer än villiga att ta reda på det. I slutändan löser det sig alltid. Som Ryan säger, “Vi hoppas kunna kommunicera genom vår mat.”

Joes perspektiv: År 2022 borde den här historien inte vara så revolutionerande, men åtminstone för mig är den det. Min gissning är att det är svårare att få jobb som döv. Min gissning är att det är svårare att interagera i samhället med hörande. Min gissning är att det är lätt att marginalisera döva eller stereotypa dem på ett visst sätt. Såvitt jag vet interagerar jag inte med döva i mitt dagliga liv. Jag kan inte ens minnas när jag senast kommunicerade med en döv person medvetet. Jag antar att det är min förlust.

Jag minns att jag hade två döva på en högskolekurs jag undervisade i. De hade tolkar varje klass och de bad mig titta åt deras håll när jag pratade. Det tog lite längre tid för någon av dem att ställa frågor, men de var så roliga. De berättade skämt och gjorde narr av oss “hörande”. Efter examen gifte de sig, så de hade många frågor under en lektion med titeln “Äktenskap och familjen.” Jag är bättre för att ha den unika upplevelsen. Det tvingade mig att undersöka alla stereotyper jag hade om döva, om jag hade några. Jag hoppas också att du får den här typen av upplevelse, kanske till och med på denna restaurang. Jag vet att jag kommer att heja på framgången med Mozzeria.

Din tur: Vilka lärdomar drar vi av denna berättelse?

liknande inlägg

Leave a Reply