Det största sättet att människor i ditt team vet att du värdesätter dem – friska ledare

1
Det största sättet att människor i ditt team vet att du värdesätter dem – friska ledare

Såvida du inte är en robotledare utan något hjärta, vill du att ditt team ska veta att du bryr dig om dem. Mer specifikt vill du att varje person i teamet ska veta att han eller hon är uppskattad. När det finns en sund relation mellan gruppmedlem och handledare är arbetet mycket roligare och mer givande. När förtroendet är högt arbetar teammedlemmarna med självförtroende och frihet. När relationerna inte är starka kvävs arbetet och glädjen över jobbet kan gå förlorad.

Så hur kan en ledare låta varje person i laget veta att de är uppskattade? Harry Reis, en forskare och socialpsykolog, har satsat årtionden på att studera vad som gör en relation stark, och enligt hans forskning är den vägledande principen för alla sunda relationer lyhördhet. Detta är vettigt när vi tänker på exemplet med dålig kundupplevelse som vi har fått utstå i våra liv. När vi ignoreras känner vi oss undervärderade. Anledningen till att vi är så djupt frustrerade över dålig kundservice är att vi känner att vi inte blir bemötta.

Men när människor känner att de blir bemötta, ökar deras koppling till den andra personen avsevärt. När människor du tjänar känner att du reagerar specifikt på dem, vet de att de värderas. Här är fyra sätt som ledare bör svara på varje person i laget.

1. Svara på deras segrar.

När de du leder möter ett mål, löser ett betydande problem eller påverkar, reagera på dem och deras seger. Om de aldrig hör från dig i dessa ögonblick, undrar de förmodligen om du märker eller bryr dig. När du känner igen folk i ditt lag för deras vinster visar du att du värdesätter deras bidrag.

2. Svara på deras vägspärrar.

En del av en ledares roll är att ta bort vägspärrar som kommer i vägen för varje person i teamet. Om någon i ditt team vet att du gör saker lättare för dem att bli framgångsrika, vet de att du bryr dig.

3. Svara på deras kamp.

Om du idrottade på gymnasiet kanske du har hört din tränare skrika: ”Oroa dig inte om jag skriker på dig. Oroa dig om jag slutar skrika på dig.” Och även om vi kanske inte uppskattade skriket, var budskapet tydligt – om tränaren fortfarande uppmanade dig, trodde tränaren fortfarande på dig. Om han slutade, hade hans tro på dig redan slutat. Om du ignorerar problemen med människor i ditt team kommer de att anta att du inte bryr dig lika mycket som du en gång gjorde.

4. Svara på deras liv.

Människorna i ditt team är riktiga människor (inte bara människor som tjatar på jobbet) med liv, förhoppningar, drömmar och smärta. När du svarar på livet för dem du leder visar du att du värdesätter personen, inte bara vad personen gör.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply