Det är inte vad jag beställde – friska ledare

1
Det är inte vad jag beställde – friska ledare

“Sir, det här är inte vad jag beställde. Vänligen ta tillbaka det.”

Hur många gånger har du uttalat dessa ord på en restaurang? Jag har faktiskt aldrig gjort det eftersom jag har ett så konstigt häng med att skicka tillbaka något till köket. Jag äter i stort sett allt som kommer till mig i vilket skick det än tas med. Såvida det inte handlar om grönkål.

Men det är inte så jag ber. Jag ber ofta Gud att ta tillbaka det.

Gud, jag vet bad om ökad tro, men den här saken du har gett mig för att faktiskt öka den? Inte fantastiskt. Vänligen ta tillbaka det.

Gud, jag ville att problemet skulle åtgärdas. Jag ville inte lära mig och växa genom problemet. Vänligen ta tillbaka det.

Gud, jag ville må bättre och vara lycklig, inte lära mig att det finns något djupare och mer bestående när jag håller fast vid dig än att känna mig fin. Vänligen ta tillbaka det.

Detta är inte vad jag beställde. Som om Gud är en servitör som serverar beställningsrätter från ett kosmiskt kök. Jag är så förmätet.

Gud är inte servitören; Han är kocken. Dessutom är han kocken som vet exakt vilken måltid som kommer att tillfredsställa om vi helt enkelt litar på honom. Han hör våra önskningar, erkänner våra önskningar, men vet vad som är bäst för oss. Vi beställer något, men Han ger oss något bättre.

Ändå försöker vi ständigt skicka tillbaka den. Vi vägrar inse att kocken är experten, den perfekta allvetande experten som aldrig ger oss annat än vad vi behöver. Detta är svårt att acceptera eftersom det vi serveras ofta inte faller i smaken – det är bittert, segt eller torrt. Ändå är det vad vi behöver. Ibland verkar portionen vara för liten och ibland verkar den vara för mycket för en person. Ändå är det vad vi behöver.

Det här är inget “Du äter det som serveras och du kommer att gilla det!” scenario. När som helst kan vi lämna kockens bord på jakt efter mat som vi gillar mer. Vi kan gå och laga våra egna måltider – som om vi kunde förbereda något bättre. Vi kan köpa något någon annanstans – som om en annan kock är bättre. Vi kan ta det första vi hittar för en snabb matbit – för att senare bli påmind om priset vi betalar för bekvämlighet.

Det vi lär oss med tiden är inte bara att kockens bord är det bästa stället att äta på, utan också hur man beställer. Vi försöker inte längre skicka tillbaka det när vi får något som vi inte gillar. Ibland beställer vi till och med helt rätt. Men för det mesta lär vi oss att säga “Vad kocken än tycker är bäst.” Han levererar och vi äter, kanske inte alltid med njutning men alltid till vår hälsa och tillfredsställelse.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply