Det är därför jag målar – Friska ledare

2
Det är därför jag målar – Friska ledare

Jag är en tredje generationens målare. Min far är målare, liksom hans mor före honom. Måleri har alltid spelat en viktig roll i mitt liv. Min träning i konst kom vid sidan av livsträning. Jag minns att jag lärde mig om perspektiv och proportioner av människokroppen, precis som jag minns att jag lärde mig att cykla och dansa balett.

Varje skolprojekt blev ett konstprojekt. I fjärde klass gjorde jag en staty i naturlig storlek av George Washington för ett historieprojekt. Och på mellanstadiet var mina presentationer krymplindade och visades som konst. Att skapa har alltid varit en självklarhet för mig. Det är ett värdefullt band som jag delar med min pappa. När jag har blivit äldre har skapande av konst också blivit ett sätt för mig att få kontakt med min himmelske Fader.

2014 hade jag förmånen att göra några konstverk för en insamling som anordnades av Elkhart General Hospital i Elkhart, IN. Under denna tid inträffade en tragisk skottlossning i vårt samhälle. Som svar på detta frågade sjukhuset om jag skulle måla en minnessten till minne av skjutoffren. Det var min stora ära att skapa ett konstverk med titeln “A Three Stranded Cord”. Monumentet representerar styrkan i vårt samhälle under den svåra tiden. Det visar att med kärlek, hopp och enhet är vårt samhälle som en tretrådig sladd som inte lätt kan brytas. Det här var första gången jag målade för att såra människor. Upplevelsen öppnade en dörr i mitt hjärta och gav mig riktning för mitt konstverk.

Strax efter invigningen av minnesmärket blev jag ombedd av St. Joseph Regional Medical Center i Mishawaka, IN att börja måla deras onkologiska enhet. När jag började insåg jag inte hur mycket det här projektet skulle påverka mitt liv. När jag har sett cancerpatienter titta på mina konstverk har jag sett dem få hopp och beslutsamhet att fortsätta kampen, och den här upplevelsen har i hög grad inspirerat mig och gett mig min största tillfredsställelse som konstnär.

Carrie 2 bild

När människor är sjuka är det viktigt att de går upp ur sängen, går runt och får ett förnyat hopp och inspiration för livet. Konst kan göra det.

När människor har förlorat någon som ligger dem varmt om hjärtat är det viktigt att deras minne lever kvar, att andra minns sitt liv och inspireras. Konst kan också göra det.

Konst kan ge hopp. Det är en inspiration för livet. Det kan lugna själen och erbjuda helande till de sårade på sätt som ord inte kan.

När jag doppar min pensel i färgen och jag gör penseldrag över väggen, är det min bön att de som ser mina målningar ska kunna se Guds hjärta för sina liv, att hans närvaro i cancerns mörker må bli känd, och att människor skulle känna hans kärlek till dem. Det är därför jag målar.

Carrie 3 bilder

Pausa och reflektera:

Bär målarfärger av en anledning – så att människor ska se Guds hjärta för sina liv, och för att hans närvaro skulle bli känd, och så att människor skulle känna Guds kärlek till dem. “Det är därför jag målar”, sa hon. Hur skulle du beskriva ditt ledarskap? Det är därför jag leder. . . . Vilka är dina skäl att leda? Kan du sammanfatta det som hon gjorde?

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply