Designa transformerande ledarutveckling – Friska ledare

0
Designa transformerande ledarutveckling – Friska ledare

Transformationell ledarutveckling kräver mer än klassrumsundervisning. Livsförvandling sker genom en kombination av “förvandlingens fyra dynamik”:

  • Andlig dynamik– inklusive bön, tillbedjan, reflektion, meditation i Ordet;
  • Relationsdynamik– inklusive uppmuntran, ansvarsskyldighet, exempel, mentorer, coacher;
  • Erfarenhetsdynamik– inklusive lärande genom att göra, utmanande uppdrag och press;
  • Instruktionsdynamik– undervisning i Guds ord på ett engagerande och interaktivt sätt.

Traditionell träning använder dock nästan uteslutande instruktionsdynamiken.

När vi utformar utbildningar består det alltså till stor del av att sätta ihop mycket innehåll. Vi lägger stor vikt vid att se till att innehållet är korrekt och balanserat och att det levereras i rätt ordning och så vidare. Traditionellt innebär design av utbildning i huvudsak att förbereda innehåll.

Om vi ​​går över till en holistisk 4D-process kommer vi naturligtvis fortfarande att behöva väldesignat innehåll, men vi kommer också att behöva bra design av de andra tre dynamiken. Vi kan se detta i Jesu tjänst: Han gav en stor del av designfokus till den andliga, relationella och upplevelsemässiga dynamiken.

För att göra detta krävs en betydande förändring i tänkandet från traditionella läroplansmetoder. Vi måste tänka bredare kring utbildningsdesign. Vi kan inte begränsa vår design till innehållet; vi måste också medvetet införliva design för de andra tre dynamiken. Jesus designade relationer, erfarenheter, ansvar, utmaningar, påtryckningar, alla möjliga saker – och allt fungerade bra tillsammans för att föra livsomvandling till Hans lärjungar.

Nyligen åt jag en väldigt god maträtt när jag var i Asien. Det var en berömd skaldjursrätt för regionen – en rätt med många olika ingredienser. Det fanns nudlar, vatten, skaldjur, ingefära, socker, risvin och annat. Det fanns många unika ingredienser men de gick alla ihop för att göra en välsmakande rätt. Så här utformar du träning!

När kocken förbereder rätten vet han hur han avser att slutprodukten ska se ut, lukta och smaka. Han börjar med målet och sedan bestämmer han vilka ingredienser som ska in, i vilken ordning, hur de ska blandas och hur det ska tillagas – alla detaljer i designen.

Så kan vi utforma utbildningar. Vi kan ha en skriftlig läroplan eller en skriftlig design, och den skriftliga designen kan ge oss vägledning om hur vi ska gå vidare med att tillhandahålla alla fyra Dynamics of Transformation. Den skriftliga designen kommer att visa oss de olika ingredienserna och hur de blandas ihop.

Jesus hade ingen skriftlig läroplan; Han behövde det inte. Han levde i perfekt, obruten gemenskap med sin Fader, och från sin Fader visste han alltid det rätta att göra ögonblick för ögonblick. Men vi behöver den här typen av design.

Förberedd design och responsiv design

Jesus gjorde i huvudsak två typer av ledarutveckling. Först skulle han utforma relationer, ansvar och så vidare i förväg, och sedan skulle han leda sina lärjungar genom dessa erfarenheter och lärdomar. Detta är “förberedd design.”

Men vi ser också en andra sorts design, när saker spontant hände runt honom och sedan interagerade han med dessa möjligheter på ett sätt som var transformerande för hans lärjungar. Således var några mönster beredd i förväg medan andra gånger Han svarade till det som hände. Men i båda fallen fanns syfte och avsikt. Jesus tänkte alltid på vad som hände och hur han kunde använda det som en möjlighet till livsförvandling.

Om vi ​​har en stark förståelse för principerna för transformerande ledarutveckling, vi kan göra båda. Vi kan förbereda design i förväg och vi kan också svara bra på vad som än händer spontant i livets komplexa process.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply