Den avgörande skillnaden mellan att producera och bära frukt – Friska ledare

2
Den avgörande skillnaden mellan att producera och bära frukt – Friska ledare

Detta är det tredje av sju blogginlägg som är utdrag ur min bok, Steward Leader Meditationer. Det är min innerliga bön att den här boken med bibeltexter, meditationer, handlingssteg och enkla böner ska välsigna ledare på deras resa mot rikets trofasthet och effektivitet.

Del 1 – Kära ledare: Sälj allt – verkligen!
Del 2 – Ledare: Vad fruktar du idag?
Del 4 – Vikten av att definiera framgång i kungarikestermer
Del 5 – Vem är du?
Del 6 – Vad det innebär att vara en ledare utan rykte
Del 7 – En värld i krig – Är du beredd att leda?

Må du bli välsignad av dessa texter, tankar och böner.

Men sök först hans rike och hans rättfärdighet, så kommer allt detta att ges till dig också. (Matteus 6:33)

Jag är den sanna vinstocken, och min far är trädgårdsmästaren. Han skär av varje gren i Mig som inte bär frukt, medan varje gren som bär frukt beskär han så att den blir ännu mer fruktbar. Du är redan ren på grund av det Ord som jag har talat till dig. Förbli i Mig, som jag också förblir i dig. Ingen gren kan bära frukt av sig själv; den måste förbli i vinstocken. Du kan inte heller bära frukt om du inte förblir i Mig. Jag är vinstocken; ni är grenarna. Om du förblir i Mig och Jag i dig, kommer du att bära mycket frukt; förutom Mig kan du ingenting göra. (Johannes 15:1–5)

För ett antal år sedan konfronterade Gud mig med ett betydande misstag som jag hade levt med under större delen av mitt vuxna liv. Det hade att göra med Johannes 15. Jag hade alltid ansett den här texten som en anklagelse om att vara fruktodlare som efterföljare till Jesus. För mig innebar detta att sätta och uppnå mål, se påtagliga resultat av vårt arbete och påverka Guds rike. Det kastade mig in i en livsstil av oupphörlig sysselsättning – allt för Jesus, förstås.

Så en dag lade han på mitt hjärta insikten att Johannes 15 kanske inte handlar om att producera frukt alls. Om och om igen använder Jesus termen “bära”, och det finns en betydande skillnad mellan att producera och att bära frukt. Den förra fokuserar på mitt arbete för Gud, den senare på Guds verk genom mig. Johannes 15 är mindre en uppmaning till handling än en inbjudan till intimitet. Elva gånger använder Jesus termen “bli kvar”. Det finns ett obestridligt samband mellan att förbli i en intim relation med Gud och i vilken utsträckning våra liv kommer att bära denna frukt.

Det finns ytterligare en bit till detta pussel. Det är hur vi definierar “frukt”. Om frukten i vårt liv alltid definieras som produkten av vårt arbete, våra händers verk, resultatet av våra egna ansträngningar, då kommer vi helt att missa budskapet i Johannes 15. Tänk istället på att det Jesus talar om är frukt. , definierade aposteln Paulus senare för oss som “Andens frukt” i Galaterbrevet 5.

Denna förändring i definition var en av de mest chockerande upptäckterna i mitt kristna liv.

Istället för att kräva av mig det drivna livet att försöka göra bra saker för Gud, bjuder Jesus in mig till en relation med honom som är så djup, så intim att mitt liv kommer att fyllas med den Helige Ande. När den Anden verkar i och genom mig kommer mitt liv att bära kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, mildhet, trofasthet och självkontroll.

Effekten av denna frukt på de människor vi leder kommer att bli resultatet av vad Gud gör i oss och genom oss och inte bara från vad vi gör för honom.

Faktum är att vår drivkraft att göra kan vara det enskilt största hindret för Andens verk i oss som ledare. Vi kan bli så upptagna med att arbeta för Gud att vi förlorar den djupa relation med honom som krävs för att han ska arbeta i oss. När vårt arbete blir vår frukt har det ingen kraft att förändra eller transformera.

Vilken typ av frukt produceras i ditt liv och ledarskap? Är du så upptagen med att försöka göra det som Gud vill att du ska göra att du har förlorat djupet av relationen med Honom som kommer att tillåta Honom att leva i och genom dig? I vilken utsträckning utgjuts Andens frukt genom ditt ledarskap i livet för de människor du leder och tjänar?

Skicka ett mail till tre personer som känner dig väl. Lista i ditt e-postmeddelande Andens frukter från Galaterna 5 och fråga dem i vilken utsträckning de ser denna frukt bäras ut i ditt liv. Var öppen för deras svar för att låta det vägleda dig i att söka djupare intimitet med Gud, varifrån denna frukt kommer att flöda.

Avsluta din tid med denna bön:

Nåde Herre, jag erkänner för Dig att jag alltför lätt kan fokusera på det arbete jag gör för Dig på bekostnad av att låta Dig arbeta i mig och genom mig. Du vet, Herre, att jag vill vara fruktbar för riket. Ursäkta mig om jag har missuppfattat vad det betyder. Jag ser på mitt liv som ledare och undrar i vilken utsträckning Andens frukt upplevs av människor vars liv jag berör varje dag. Ibland ser jag att i min drivkraft att producera frukt åt Dig, har jag faktiskt tagit på mig attityder och handlingar som står i fullständig motsägelse till denna frukt. Snälla förlåt mig. Jag önskar djupt en mer intim relation med dig. Snälla ändra mitt hjärta och attityder och hjälp mig att bli en fruktbärare för Guds rike. Jag vill att den Helige Ande ska flöda genom mig, men jag är inte säker på hur jag ska ta mig dit. Så kom, Helige Ande, överväldiga min ande och skapa i mig ett friskt och rent hjärta. Jag ger mig tillbaka till Dig för detta ändamål. I Jesu namn; Amen.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply