De underbara, fantastiska välsignelserna av fruktan för Herren – Friska ledare

2
De underbara, fantastiska välsignelserna av fruktan för Herren – Friska ledare

Kan jag berätta om en otrolig välsignelse i mitt liv?

Denna underbara gåva från Gud har gett glädje och glädje in i mitt liv och har besparat mig från ofattbar smärta och lidande. Ändå har jag aldrig hört ett budskap predikas om det. Jag hör inte kristna prata om det. Det verkar inte vara i förgrunden för många människor. Det kan vara så, men jag hör inte så mycket om det.

Vad är denna underbara gåva från Gud, denna otroliga välsignelse? Det är Herrens fruktan.

Fruktan för Herren är så avgörande för våra liv att Salomo i början av Ordspråksboken säger till sin son att fruktan för Herren är början på att lära känna Gud och förstå hur man lever:

Herrens fruktan är kunskapens början; dårar föraktar visdom och undervisning. (Ordspråksboken 1:7 ESV)

Så vad är fruktan för Herren? Under mina förkristna dagar var min förståelse som romersk-katolik (åtminstone vad jag växte upp med att tro) i huvudsak en rädsla för att komma till helvetet. Jag fick lära mig att om jag missade mässan på söndagen så var det en dödssynd som behövde bekännas om jag skulle fly helvetet. Jag hade ingen känsla av att Gud älskade mig. Jag kände att jag aldrig kunde behaga honom, att han alltid var missnöjd med mig och väntade på att få straffa mig.

Jag bar med mig den där ohälsosamma rädslan in i mina första dagar som kristen. Så småningom kom jag att förstå evangeliet att Gud så älskade mig att han sände Jesus för att dö för mig, och att när han räddade mig, adopterade han mig som sin son och att ingenting någonsin kunde skilja mig från hans kärlek.

Jag är så tacksam för att jag tidigt började läsa Bibeln, och särskilt Ordspråken, för Gud lärde mig genom sitt ord att att frukta honom inte betydde att jag skulle vara rädd för Gud eller att alltid förvänta mig att han skulle backa mig för något misstag. . Och Gud lärde mig att en biblisk fruktan för Gud är en underbar sak och en dörr till liv och välsignelse.

Jag hade varit rädd för straff. Men Jesus tog mitt straff på korset. Så jag behövde inte längre frukta Guds straff för mina synder:

Det finns ingen rädsla i kärlek, men perfekt kärlek driver ut rädsla. För rädsla har med straff att göra, och den som fruktar har inte blivit fullkomlig i kärlek. (1 Johannes 4:18)

Betyder detta att jag känner mig fri att synda? Att jag kan göra vad jag vill och att det inte blir några konsekvenser? Nej. En sund fruktan för Gud växer av att inse att Gud är oändligt, ofattbart, härligt helig. Synd är motsatsen till Guds helighet. En av Guds planer för sina barn, i att anpassa oss till Jesus, är att göra oss mer och mer heliga, som han är helig. Så i sin fullkomliga, djupa kärlek till oss, i sin helighet kommer han att disciplinera oss. Inte bara straffa oss. Men tukta oss som en kärleksfull Fader när vi syndar.

Så att frukta Gud betyder att uppehålla sig vid hans vackra, härliga helighet som är raka motsatsen till synd och ondska, och att vörda Gud och veta att han älskar oss så mycket att han vill att vi ska hata och vända oss bort från synd.

Jag gillar hur GotQuestions.org uttrycker det:

Troende ska inte vara rädda för Gud. Vi har ingen anledning att vara rädda för honom. Vi har hans löfte att ingenting kan skilja oss från hans kärlek (Rom 8:38-39). Vi har hans löfte att han aldrig kommer att lämna oss eller överge oss (Hebr 13:5). Att frukta Gud betyder att ha en sådan vördnad för honom att det har stor inverkan på hur vi lever våra liv. Fruktan för Gud är att respektera honom, att lyda honom, att underkasta sig hans disciplin och att dyrka honom i vördnad.

Så att frukta Gud är att dyrka honom i hans helighet. Vad jag nu skulle vilja titta på härnäst är en annan aspekt av att frukta Gud som jag inte hör många prata om. Och det är fördelarna med att frukta Gud. Gud säger till oss att att frukta honom kommer att leda till alla slags underbara välsignelser i våra liv. Till exempel leder fruktan för Herren oss till ett rikt liv.

Rädslan för LORD är en livskälla, så att man kan vända sig bort från dödens snaror. (Ordspråksboken 14:27)

Synd leder till döden. Gud vill att vi ska uppleva ett rikt liv – en källa av liv. Gud säger inte till oss att frukta honom för att dämpa vårt nöje, utan för att ge oss överflödande glädje.

Fruktan för Herren ger oss stor tillförsikt i livet och välsignelse för våra barn:

I fruktan för Herren har man stark tilltro, och hans barn kommer att ha en tillflykt. (Ordspråksboken 14:26)

Fruktan för Herren får oss att uppleva Guds vänskap och känna till hans förbundslöften till oss:

Herrens vänskap är till för dem som fruktar honom, och han gör känt för dem sitt förbund. (Psaltaren 25:14)

Att frukta Gud släpper sin barmhärtighet över oss:

Och hans nåd är för dem som fruktar honom från generation till generation. (Luk 1:50 ESV)

Herrens fruktan leder till liv och välsignelse:

O, frukta HERREN, ni hans heliga,
ty de som fruktar honom saknar ingen!
De unga lejonen lider nöd och hunger;
men de som söker HERREN saknar inget gott. (Psaltaren 34:9-10)

Herrens fruktan leder till liv, och den som har den är nöjd; han kommer inte att få besök av skada. (Ordspråksboken 19:23 ESV)

Belöningen för ödmjukhet och fruktan för Herren är rikedom och ära och liv. (Ordspråksboken 22:4)

Jag vill frukta Herren och växa i Herrens fruktan. En sund fruktan för Gud har räddat mig från synd och frestelser hundratals gånger i mitt liv. Fruktan för Herren har lett mig att söka honom i min svaghet och skyddat mig från så många saker som kan förgöra mig. Gud har varit sann mot sitt ord. Genom att frukta honom och vända sig bort från det onda har han gett mig glädje och frid och liv och välsignelser.

Vilken underbar gåva från Gud är fruktan för Herren! Om du inte har läst igenom Ordspråken på ett tag, läs igenom det igen och notera alla välsignelser som kommer av att frukta Gud.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply