Dagliga val av karaktär – Friska ledare

1
Dagliga val av karaktär – Friska ledare

“Det är inte vad du uppnår i livet som spelar roll, utan vem du blir”. Jag slogs av detta uttalande för några veckor sedan i kölvattnet av en väns död. Andy hade förvisso uppnått mycket när det gäller att leda olika organisationer och kyrkor, men i slutändan var det viktigaste vem han hade blivit. Han höll ett kort föredrag ‘I tomma luften‘ efter sin diagnos med en hjärntumör, där han sa att en dödlig sjukdom på ett sätt förändrar ingenting – trots allt kommer vi alla att dö en dag.

Han sa, de val vi står inför idag är desamma som någonsin:

Ska vi följa Jesus idag? Att gå med honom och leta efter vägledning och vägledning.

Om så är fallet väljer vi att erkänna Guds godhet varje dag, inte ge efter för förtvivlan, mörker eller missmod.

Att göra dessa enkla val påverkade vem Andy blev.

När jag tänker på veckan som ligger framför mig, utmanar Andys exempel mig om var jag lägger min uppmärksamhet:

Fokuserar jag mer på det jag uppnår, uppgifterna som ligger framför mig den här veckan i min att-göra-lista?


Eller måste jag fokusera mer på vem jag håller på att bli? Hur väljer jag medvetet hopp framför rädsla?

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply