Är du en tacksam ledare? – Friska ledare

0
Är du en tacksam ledare?  – Friska ledare

Jesus utförde en gång en fantastisk massläkning när han helade 10 spetälska på en gång (Luk 17.11-19). Men det som förvånade Jesus mest var att bara en spetälsk kom tillbaka för att tacka honom. Svaren som dessa spetälska gav förvånade Jesus så att Lukas skriver ner tre frågor som han ställde högt efter helandet. ”Blev inte alla tio rena? Var är de andra nio? Fanns det ingen som skulle återvända och prisa Gud utom denne utlänning?” (v. 17-18) Den stora sak som Jesus gjorde om tacksamhet hos den ena spetälske (och bristen på den hos de nio), pekar på det höga värde han sätter på ett tacksamt hjärta. Jag anser att ledare framför allt borde visa ett tacksamt hjärta. Utvärdera din nivå av tacksamhet mot dessa tre tacksamhetsindikatorer.

Indikatorer på att du är en tacksam ledare.

  1. jag undviker rush-i-ness.

Rush-i-ness (ett ord jag hittade på) föreställer ledaren som rusar från en uppgift eller möte till nästa. I sin brådska får hans brådska honom att missa det han borde vara tacksam för. Nio av de helade spetälska hade så bråttom att visa sina helade kroppar för prästerna (den judiska lagens krav för återinträde i samhället) att de glömde att tacka Jesus. Rush-i-ness kväver tacksamhet eftersom vi i vår brådska ofta missar det vi borde vara tacksamma för. John Ortberg noterade klokt att brådska inte bara pekar på ett oorganiserat schema, utan på ett oordnat hjärta.

  1. Jag letar medvetet efter saker att vara tacksam för.

Vi har alla att göra med ett hjärnfenomen som kallas ouppmärksam blindhet, och missar det som är mitt framför våra ögon eftersom vi fokuserar på något annat. I ett berömt forskningsexperiment filmade en forskare ett halvdussin elever som kastade en basketboll fram och tillbaka till varandra. Halvvägs genom den 90 sekunder långa videon dyker någon i en gorilladräkt upp i den när han går framför eleverna, pausar och går sedan iväg. I studier av människor som tittar på videon och blir tillsagda i förväg att fokusera på att räkna antalet gånger bollen kastas, missar i genomsnitt 50 % att se gorillan.

På mitt masterprogram i ledarskaps neurovetenskap såg jag videon med samma instruktioner (räkna bollkastningarna) och jag såg inte gorillan förrän min prof visade oss videon en andra gång. Jag var så fokuserad på att räkna bollkastningarna att jag missade det uppenbara. Vi ledare är ofta skyldiga på samma sätt att missa det vi borde vara medvetna om och därmed tacksamma för. Den spetälske lät inte behovet av att dyka upp inför prästen hindra honom från tacksamhet.

  1. Jag uttrycker min uppskattning till andra för det jag är tacksam för.

Jesus var allvetande. Han kunde ha läst alla de spetälskas tankar och märkt att de var tacksamma och nöjda med det. Det gjorde han dock inte. Han gjorde en stor sak om att bara en återvände för att tacka Honom och att de andra nio inte gjorde det. Jag tror att vi fullbordar sann tacksamhet när vi verbalt uttrycker det för Gud för hans specifika välsignelser eller påtagligt visar tacksamhet till dem omkring oss.

Ställ dig själv dessa frågor om hur du som ledare värderar och övar tacksamhet.

  1. Vem i mitt lag uppskattade jag påtagligt förra veckan?
  2. Har jag byggt in mina årliga mål och planer på konkreta sätt att tacka personal och volontärer?
  3. Hur skulle andra beskriva min utövning av tacksamhet: som den spetälske som återvände (påtaglig tacksamhet) eller som de nio som inte gjorde det (väldigt lite om någon tacksamhet)?

Jag skulle älska att höra hur du bygger in tacksamhet i din tjänst eller organisationskultur. Vad har du funnit vara effektiva tacksamhetsmetoder?

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply