4 ledarskapsmisstag du kan göra

2
4 ledarskapsmisstag du kan göra

Att vara ledare innebär att du har många ansvarsområden, över att hantera människor och team, organisationens förväntningar och prestation. Alla ledare är inte fantastiska i alla aspekter av att leda team – här är fyra vanliga misstag du kan göra:

 1. Ingen vision.Utan en tydlig vision som tvingar ditt team till handling, vet ditt team vad ni alla försöker uppnå på toppnivå? Och varför skulle de bry sig?
 2. Inte utveckla ditt folk. Sätter du upp mål för att stödja ett tillväxttänk och skapa en möjlighet för dina medarbetare att utvecklas? Om inte, slösar du bort deras potential att föra sig själva, dig själv (som deras ledare) och organisationen framåt.
 3. Att inte veta var man ska fokusera sin energi.Med så mycket att hantera, vet du vad den bästa användningen av din tid och resurser är? Att inte kunna planera och prioritera sina människor och resurser är ett recept på katastrof.
 4. Inte delegera.Bränt ut? Mikromanagera för att du inte kan släppa taget? Chansen är stor att du gör för många saker som ditt team borde ansvara för. Du kväver också deras utveckling. Du måste hitta balansen mellan ett praktiskt tillvägagångssätt och mikrohantering. Titta på ytterligare utbildning och utveckling du tror att de saknar och planera regelbundna incheckningar medan de gör sitt jobb så att du kan koncentrera dig på dina prioriteringar.

Vill du utveckla din förmåga att leda team?

Vårt Leading Teams-program är utformat både för chefer för intakta team, projektteam och för teammedlemmar som arbetar i en matriserad organisation. Det här programmet beskriver nyckelstadierna i teamutveckling och hur man flyttar teamet från tidig relationsutveckling till ett anpassat fokus på mål och ett samarbetande arbetsflöde.

Vårt 2-dagarsprogram fokuserar också på planering och prioritering för att skapa effektivitet, minska omarbetning och optimera individuell prestation. Leading Teams-programmet kan tas på egen hand eller som en del av BSB42015 Certificate IV in Leadership & Management.

Efter detta två dagar långa Leading Team-program kommer du att kunna:

 • Bättre uppskatta var du ska fokusera ditt teams energi för att öka inflytandet och minska förlorad tid på saker utanför deras kontroll
 • Planera, prioritera och utvärdera resurser för att skapa effektivitet och optimera prestanda
 • Identifiera möjligheter att delegera uppgifter som stödjer individuell kompetensutveckling och rolltillväxt
 • Känn igen beteenden som förekommer i varje skede av teamutveckling
 • Ingripa på lämpligt sätt för att leda individer genom stadierna av teamutveckling (antingen som chef eller teammedlem)
 • Granska ditt nuvarande team mot egenskaperna hos ett högpresterande team och utveckla strategier för att gå vidare mot detta
 • Bygg en vision och en övertygande anledning att motivera teammedlemmar och underleverantörer att arbeta tillsammans mot optimal prestation
 • Sätt upp mål för att stödja ett tillväxttänk och möjligheter till utveckling
 • Skapa handlingsplaner som kan implementeras med nuvarande team

Vill du se hur det här programmet påverkade Downer? Läs mer här: https://leadershipdimensions.com.au/leadership-excellence-at-downer/


Vill du ha mer information?

Läs mer om vårt program BSB42015 Certificate IV in Leadership & Management>

Vill du ha det här programmet anpassat för din arbetsplats och bransch?
Ring 1300 453 555 eller maila [email protected]

liknande inlägg

Leave a Reply