3 sätt att hata synd hos andra mer än hos oss själva – Friska ledare

0
3 sätt att hata synd hos andra mer än hos oss själva – Friska ledare

Efter att David begått äktenskapsbrott och mord, och Herren ansåg allt detta som ont, sände Herren en profet vid namn Natan för att konfrontera David i hans synd (2 Samuelsboken 12). Som vilken bra predikant som helst, satte Nathan upp David med en mördande illustration:

“David, det var två män i en viss stad. En var snuskigt rik. Han hade massor av nötkreatur, massor av får, massor av pengar och hade råd med vad han ville. Den andra killen var fattig. Han hade bara ett lamm och han älskade det. Han behandlade lammet som en dotter, matade lammet från sin egen tallrik och myste till och med med det. En dag fick den rike mannen gästbesök och istället för att slakta ett av hans många djur, dödade han den fattiges lamm till middagsbjudningen med sin gäst.”

När David hörde historien brann han av vrede. Han ville inte att den typen av löjligt, själviskt och ont beteende tolererades i en av städerna under hans övervakning. Han ville ha rättvisa och upprättelse, så han förklarade häftigt: “Så sant Herren lever, den man som gjorde detta förtjänar att dö! Eftersom han har gjort detta och inte visat medlidande, måste han betala fyra lamm för det lammet.”

David missade poängen med illustrationen. Liksom David kan vi i vår blindhet bli arga över en annans synd men förhärdas till vår egen. Vi är ofta på samma sätt. Vi kan vara exponentiellt mer äcklade av synden i andra människors liv än vi är av våra egna. Vår egen synd kan misslyckas med att reta oss på det sätt som någon annans synd gör. Här är tre vanliga exempel på detta:

  1. Vi kan avsky lathet hos andra samtidigt som vi är beroende av våra jobb.

Lathet är synd, men det är också att finna vårt värde i våra jobb. Om vi ​​beklagar lathet hos andra, måste vi vara försiktiga så att arbetsnarkoman inte finns i våra egna ögon.

  1. Vi kan beklaga synder i vår kultur samtidigt som vi är utan medkänsla.

Gud betraktar vår underlåtenhet att älska andra och dela evangeliets goda nyheter som synd. Han är missnöjd med vår brist på medkänsla för han är nådig och medkännande, långsam till vrede och rik på kärlek. Ja, han är full av sanning. Men han är också full av nåd.

  1. Vi kan beklaga materialismen samtidigt som vi är snåla och ogenerösa.

Om vi ​​beklagar materialismen för att vi hellre skulle hamstra, är vår synd inte mindre stötande för Gud. Även om det är tomt att använda pengar i försök att få status eller komfort, så är det tomt att använda pengar för att skapa en falsk känsla av säkerhet.

I vår syndighet kan vi lätt hata andras synder mer än vi hatar våra egna. Vi behöver hans nåd för att övervinna detta.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply