3 misstag som ledare gör så fort de vaknar – Friska ledare

2
3 misstag som ledare gör så fort de vaknar – Friska ledare

Hur en ledare börjar dagen påverkar hela dagen. Om en ledare börjar en dag i kaos kommer hela dagen sannolikt att bli kaotisk. Om en ledare börjar dagen utan att se till Herren, kommer dagen sannolikt att levas utanför hans makt. Istället bör en ledare börja dagen med sin tillgivenhet riktad mot Herren och med sinnet fokuserat på det som är viktigast. Med det i åtanke, här är tre misstag som ledare gör när de vaknar:

  1. Arbeta före gudstjänst

Att ta tag i din mobiltelefon för att börja svara på e-post och meddelanden kan snabbt ta dig ur en ställning av beroende av honom. En dag sökte Jesu lärjungar frenetiskt efter honom. Det fanns mycket att göra och folk sökte efter honom. Men Jesus ”mycket tidigt på morgonen, medan det ännu var mörkt, reste han sig upp, gick ut och begav sig till en öde plats; och där bad han” (Mark 1:35). Om Jesus, utan synd, började sin dag i bön, hur mycket mer skulle vi då?

  1. Att göra innan man tänker

Medan många ledare vanligtvis är drivna och vaknar redo att utföra och implementera, tänker kloka ledare innan de gör det. Istället för att attackera en uppsjö av föremål ser kloka ledare till att de ägnar energi åt de viktigaste. Istället för att låta det akuta sätta sin dagliga agenda, disciplinerar de sig själva för att sätta agendan kring det som betyder mest. Om vi ​​helt enkelt arbetar och inte tänker på hur vi arbetar, kommer vi sannolikt att försumma det viktigaste.

  1. Att prata innan man lyssnar

Kloka ledare lyssnar på andra. Eftersom ledare brinner för uppdraget och uppgifterna framför dem kan de lätt vakna upp och ge riktning och prata mycket. Medan ledare måste ge riktning, måste de först lyssna.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply