3 Farorna med WYSIWYG-ledarskap – Friska ledare

0
3 Farorna med WYSIWYG-ledarskap – Friska ledare

Du kanske inte är bekant med termen WYSIWYG (uttalas “wiz-ee-wig”), men du vet definitivt det när du ser det. WYSIWYG är en förkortning för “Vad du ser är vad du får.” Kombinera detta med ledarskap i tjänsten och det beskriver en attityd många ledare för in i sina inflytandesfärer varje dag – på gott och ont.

I 1 Korintierbrevet 11:1 argumenterade Paulus faktiskt för WYSIWYG-ledarskap i tjänsten. Han sa till kyrkan: “Följ mitt exempel, när jag följer Kristi exempel.” Det är svårt att tro, men han hade faktiskt modet att säga: “Gör som jag gör.” Med inte så många ord kommunicerade Paulus: “Med mig, ‘det du ser är vad du får’. Om du ser något i mig som är gudomligt, gör du det också! Om inte, följ Jesus först.”

Paulus satte onekligen guldstandarden för att lärjungeskapare och ledare skulle vara exemplariska; men WYSIWYG-ledarskap är inte detsamma och det är inte alltid bra. Det är särskilt farligt när en “vad du ser är vad du får”-inställning till tjänst utnyttjas av ofullkomliga ledare för att avfärda dåligt beteende och misshandla människor. Om du någonsin har hört någon säga: “Det är precis som jag är, så ta itu med det!” du vet vad jag menar. Det är sant, ingen är perfekt, men det är aldrig en licens att sluta växa i Kristus-liknande karaktär.

Även om det finns fler faror än tre, så är här några brister i WYSIWYG-ledarskap att hålla utkik efter i din tjänst (och dig själv).

  1. Den upfront-ledaren ändras knappast, så det gör inte folk i ministeriet heller.

Ordspråksboken 13:20 lyfter en stor röd flagga när det kommer till inverkan av kloka och dåraktiga människor. Den säger helt enkelt: “Gå med de visa och bli vis, för dårarnas följeslagare lider skada.” När WYSIWYG-ledare i ministeriet motsätter sig personlig förändring till det bättre, faller de i kategorin dårar. Tyvärr slutar de med att styra andra på samma väg. Nöj dig inte med att ledas av någon som aldrig blir mer kärleksfull, mer tålmodig, snällare eller mer osjälvisk. Han eller hon kan förvänta sig att du ska växa inom dessa områden, men du kommer inte att göra det – och det kommer inte ministeriet heller – eftersom “Vad du ser är vad du får” är status quo.

  1. När potentialen för verklig förvandling är ifrågasatt, så är Guds kraft det också.

Kristus kom inte för att skapa en stegvis förändring i människors liv. Han levde, dog och uppstod igen för att ge evigt liv – sant liv som varar för evigt från och med nu! Romarbrevet 8 är Paulus avhandling om vad som händer när den Helige Ande är verksam i någon. Vers 11 gör det klart att “Hans Ande som uppväckte Jesus från de döda” nu lever inuti en person som en gång var död i synd. Om detta inte är sant, då är Paulus påstående i 2 Korinthierbrevet 5:17 att någon i Kristus förvandlas från “gammal” till “ny” absurt. Talade Jesus i överdrift när han förklarade i Apg 1:8, “Men ni kommer att få kraft [dunamis] när den helige Ande kommer över dig …”? Absolut inte! Om det finns en ledare i din värld som ifrågasätter verklig förvandling genom att säga, “Vad du ser är vad du får”, är han eller hon – och deras tjänst – förmodligen andra gissningar om Guds kraft verkligen kan flytta berg!

  1. Om ledarskapet tillåter sig att bete sig illa, så går det allmänna ryktet också.

Det finns en populär debatt om sambandet mellan det offentliga och privata livet. Vissa säger att det som görs bakom stängda dörrar, utanför ledarskapets professionella strålkastarljus, är “off the record”. Andra håller inte helt med. De hävdar att integritet, per definition, betyder att en persons karaktär på utsidan är en återspegling av vad som finns på insidan, och vice versa. Om du vill ta reda på vilken sida av denna debatt Jesus står på, kolla in Matteus 23:25-28. Han ser WYSIWYG-ledarskapet i ansiktet och ropar ut dem för deras uppenbara hyckleri. Kristi dom är uppenbar i vers 28: “… på utsidan framstår du för människor som rättfärdig, men på insidan är du full av hyckleri och ondska.” När ledarskap i tjänsten ser fantastiskt ut men faktiskt är cancerframkallande, får den bevakande världen så småningom reda på det. Folk börjar undra, “Är allt bra där borta? De brukade vara en sådan stor kyrka eller tjänst.” Om du är i en situation där den behagliga aromen har blivit sur, kan det bero på att “What You See is What You Get” inte är värt att få längre.

Du behöver inte leva med farorna med WYSIWIG-ledarskap i tjänsten. När du väl ser en, ta dig tid att be igenom den och sedan, om Gud uppmanar dig, tala högre. Ditt varningsord kanske inte tas emot positivt, men det betyder inte att du gör fel. Avsikten med “Vad du ser är vad du får” är att förbli verklig, jordnära och tillgänglig. Låt inte ledare i tjänsten, eller du själv, bli lurad till att avfärda den typ av förändring som Kristus vill göra i och genom dig för sina syften i världen.

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply