10 sätt att förstöra kulturen i ditt departement – ​​Friska ledare

0
10 sätt att förstöra kulturen i ditt departement – ​​Friska ledare

I en tid av så mycket osäkerhet är det tröstande att veta att det finns några stensolida, absolut garanterade metoder för att förstöra kulturen för vad det än är du leder.

Här är de. Prova dem!

  1. Var så upptagen med din stora vision och ditt fantastiska tjänstearbete för Gud att du inte har tid för Gud själv. Du förändrar världen, eller hur? Det är mycket jobb. Du har helt enkelt inte tid att slösa.

Detta är först på vår lista av en god anledning; det är fantastiskt hur bra det fungerar!

  1. Kräv så mycket departementsproduktion från ditt team och dina medarbetare att de har ingen tid för Gud.

Denna andra metod följer naturligt av nummer ett; det är övertygande i sin enkelhet!

  1. Fokusera allas uppmärksamhet på reglerna, systemen och policyerna.

Låt dem inte fokusera på de verkliga behoven hos de människor de tjänar. Om du gör det är du sjunken. Kom ihåg att människor är skapade för organisationen – inte tvärtom!

  1. Se till att ständigt påpeka bristerna hos vem det än är som har glädjen att vara din ledare. Fokusera inte bara på de viktigaste sakerna; du kommer att bli förvånad över kraften i att kritisera mycket små saker. Faktum är att ju mindre desto bättre.

Uppfriskande lätt att göra bra, den här metoden fungerar perfekt i alla kulturer eller sammanhang. Begränsa det inte till ditt tjänstearbete; prova hemma! Prova med din make, med dina barn eller föräldrar, med dina vänner, vem som helst och alla. Peka på vad som helst. Allt. Upprepat. Du kommer att bli glatt överraskad över hur lätt och djupt det förändrar livet för alla omkring dig.

  1. När det gäller att påpeka människors brister, kom ihåg att också göra det bakom ryggen på andra. Det är ett “ett-två slag” som är svårt att slå!
  2. Var experten på varje ämne, oavsett om du faktiskt vet något om det eller inte. Du är ledaren – det betyder att du alltid vet allt, eller hur?
  3. Nära besläktad med nummer sex är principen att aldrig visa någon svaghet eller brist. Det skulle bara betona ditt behov av andras hjälp, vilket knappast är lämpligt för en ledare!

Att acceptera någons hjälp eller till och med input skulle dessutom förebilda ömsesidigt beroende. Detta ska till varje pris undvikas av en ledare. Gud har kallat dig att vara en Örnsvävande långt över folkmassan nedanför!

  1. Lita mer på positiva mänskliga exempel än på de namby-pamby-människor som uppenbarligen tycker om lidande.

Berätta historier om framgångsrika sporthjältar, kändisar och rika affärsvärldsikoner, oavsett om de känner Gud eller inte. Håll allas uppmärksamhet på framgång och vinst. Det där med “kors” är för förlorare!

Du vill inte att din kultur ska vara en av svårigheter och smärta; vem skulle vilja följa det? Håll saker positiva och visa alltid i dina ord och handlingar vikten av att vinna.

  1. Ge inte bort kraften; bara ge bort ansvar (utan makt). Håll kraften centraliserad i dig själv. Du är ledaren – kom ihåg det! Och ledarskap, om det handlar om något, handlar om kraft.

Hur som helst, att ge bort makt visar bara att du litar på andra. De ska lita på dig, inte tvärtom. Var stark!

  1. Läs nummer ett igen. Japp. Allvarligt. Om det bara finns en metod från denna fantastiska lista som du kommer ihåg och agerar på, låt det vara den här. Det kommer att fungera! Och här är den riktigt coola delen: alla andra kommer att flöda naturligt från det. Du behöver inte ens komma ihåg att göra dem! Detta är kraften i, som de säger, att hålla första saker först.

Det är allt. Återigen, dessa metoder kommer garanterat att fungera för dig precis som de har fungerat för de skaror som reste denna väg före dig. Jag har till och med provat några av dem själv och jag kan personligen rekommendera dem som ganska robusta och genomgående effektiva!

Du kanske också redan har provat några? Nöj dig inte med bara ett par; prova dem alla. Gå för det högsta! Var inte bara en ledare – var en bra ledare!

Är du intresserad av att skriva för HealthyLeaders.com? Gå vidare till vår Skriv åt oss-sida för att skicka in en artikel!

liknande inlägg

Leave a Reply